Bergstrands gymnasium Uppsala

Bergstrands Gymnasium Uppsala - för dig på väg mot ett viktigt jobb!

Bergstrands Gymnasium Uppsala förbereder dig som elev för ett kommande yrkesliv inom ett viktigt jobb. Vår målsättning är att du som elev ska bli anställningsbar direkt efter examen. Då har vi lyckats med vårt uppdrag!

Bergstrands Gymnasium Uppsala är ett certifierat Motorbranschcollege och branschrekommenderat av Byggbranschens Yrkesnämnd.

Fordons- och transportprogrammet

Vi har utformat fordons- och transportprogrammet tillsammans med branschen så att våra elever har lätt att få jobb när de är klara med utbildningen. På Bergstrands Gymnasiums fordon- och transportprogram kan du välja inriktningarna: 

  • Personbil

Personbilsteknik är för dig som gillar fordon och att lösa problem. Du utbildas till en duktig fordonstekniker som har lätt att få jobb. Vi går igenom alla de arbetsmoment och metoder som behövs för att kunna reparera både moderna och äldre personbilar. 

  • Transport

Gillar du att sitta bakom ratten? Känns det bra att arbeta aktivt och självständigt samtidigt som du träffar många nya människor? Då är Transport en spännande möjlighet för dig. Transport på Fordons- och transportprogrammet förbereder dig för jobb som yrkesförare.

Bygg- och anläggningsprogrammet

Genom att välja Bygg- och anläggningsprogrammet hos Bergstrands Gymnasium Uppsala beslutar du dig för att påbörja en resa på väg till ett viktigt jobb. Exakt vilket jobb det blir kan du bestämma under utbildningens gång. På Bergstrands Gymnasium bygg- och anläggningsprogram kan du välja inriktningarna: 

  • Husbyggnad 

Du som väljer inriktning husbyggnad ser kanske en framtid som snickare, målare, golvläggare, murare eller plattsättare framför dig? Genom att välja inriktningen husbyggnad får du följa med på en resa från idé till färdigt hus. Vi läser om allt från bygglov, lagar och markarbeten till att köpa tomt och bygga huset. I vår bygghall provar vi på alla moment som ingår i utbildningen. Under din utbildning gör du praktik (APL) på riktiga byggarbetsplatser.

  • Mark och anläggning 

I din utbildning inom mark och anläggning får du den grundläggande kunskap som en anläggare behöver. Anläggarna gräver och jämnar i marken enligt byggritningarna. I arbetet används många olika tunga anläggningsmaskiner och tekniskt avancerade specialinstrument för mätning. 

Försäljning- och serviceprogrammet

På försäljnings- och serviceprogrammet får du de kunskaper som behövs för att arbeta med försäljning, kommunikation, marknadsföring och service inom handelsbranschen. Du läser kurser i inköp ekonomi och administration. Stor vikt läggs på entreprenörskap och eget företagande.

Minst 15 veckors praktik

Utbildningarna består till stor del av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Hos Bergstrands Gymnasium Uppsala har eleverna minst 15 veckors praktik, vilket är mer än de obligatoriska veckorna eftersom vi anser att APL höjer kvalitén på utbildningen. 

Bra samarbete med branschen

Bergstrands Gymnasium Uppsala har ett mycket bra samarbete med branschen och anpassar utbildningarna efter vad som efterfrågas av arbetslivet. På så vis blir våra elever anställningsbara direkt efter examen.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Bergstrands gymnasium Uppsala

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
Inga inlägg hittades


Bergstrands gymnasium Uppsala
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information