Älvdalens Utbildningscentrum

UTBILDNINGAR PÅ ÄLVDALENS UTBILDNINGSCENTRUM

---

VI HAR RIKSINTAG OCH INTERNAT

Naturbruksprogrammet inriktning naturturism:

  • Äventyrsgymnasiet
  • Fiskegymnasiet

Naturbruksprogrammet inriktning skogsbruk:

  • Skogsgymnasiet
  • Jaktgymnasiet

Fordons- och transportprogrammet inriktning transport:

  • Transportgymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning anläggningsfordon:

  • Bygg- och Maskingymnasiet

SKOLA I VÄRLDSKLASS I NORRA DALARNA

---

Vi vill erbjuda dig en rolig utbildning av god kvalitet som leder till jobb. Vi utbildar inom branscher som finns här i norra Dalarna och därför har vi riktigt bra förutsättningar att skapa utbildning som är på riktigt. Vi har hög lärartäthet, unika övningsområden, bra utrustning och modern teknik – allt samlat på och omkring skolan.

Vi har gott om lastbilar, skördare, skotare, grävmaskiner, minibussar, skotrar, industrilokaler, samt utrustning som kajaker, canadensare, MTB-cyklar, tält, skidor, motorsågar och fjällpulkor. Här finns bra möjligheter att träna körning, svetsa, klättra, fiska, åka skidor, cykla och paddla. Vi satsar på att du ska få öva mycket och vi har bra samarbeten med företagen.

INTERNAT & FRITID

---

Eftersom skolan har riksintag så ges det möjlighet för dig som inte bor inom pendlingsavstånd att bo på vårt internat eller i samhället Älvdalen. För många är det första gången som man flyttar hemifrån. Skolan blir ditt andra hem och din trygga punkt. Du får kompisar från hela landet och många blir vänner för livet.

Roligt och lärorikt

Att bo på internat är både roligt och lärorikt. Det innebär även att du får ta mycket eget ansvar för t ex städning. Under vardagar ingår alla måltider. Vi serverar frukost, lunch, middag i matsalen och kvällsfika i vår mysiga fritidslokal.

Du hittar information om våra olika boenden, priser och om ekonomi på vår hemsida.

Kul fritid för alla elever

På skolan finns en fritidslokal där man kan spela spel, pingis, biljard eller bara hänga. Vi har också ett nybyggt gym som är gratis för eleverna. Vi arrangerar olika aktiviteter, och allt är gratis. Exempel: Simulatorkvällar, slalomåkning i Gopshusbacken (utrustning finns att låna), skruvarkvällar i verkstaden, idrott i sporthallen, bouldering, bakkvällar, filmkvällar och pysselkvällar.

Välkommen med din ansökan till Älvdalens Utbildningscentrum. 

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Älvdalens Utbildningscentrum

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 turismprogram? 2011-05-17   Martina Det står att ni har naturturism, jag vill läsa det vanliga turismprogrammet som i övriga gymnasium heter Handel- och Turismprogrammet eller Hotell- och Turismprogrammet. Ä...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Älvdalens Utbildningscentrum
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information