Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur funkar IMA?

13 aug 2023
FRÅGA
Hej
Min son fick underkänt i matematik och är därmed inte behörig att få gå på gymnasiet. Han har fått en plats på IMA men vi har fått veta att det innebär 3-4h matematik i veckan. Vi trodde att han skulle få ett individuellt anpassat program där han kunde läsa de övriga ämnen och sedan läsa upp matematiken under året. Vad är det som gäller ?

Vh

Svar:

14 aug 2023

Hej,

Individuellt alternativ utformas för enskild elev och vänder sig i första hand till ungdomar som inte är behöriga till ett yrkesprogram eller till ungdomar som vill ha en mer allmänt inriktad utbildning som förbereder dem för annan utbildning. Utbildningen får innehålla grundskoleämnen som eleven saknar godkända betyg i och hela eller delar av gymnasieskolans kurser. Det kan också ingå andra insatser, exempelvis motivationsinsatser eller praktik. Kontakta skolan så ni får mer information om hur de tänker kring detta och kring sonens studieplan.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information