Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Är samhällsprogrammet rätt för mig

27 jan 2022
FRÅGA
Hej! Jag har funderat på att ansöka till Samhällsvetenskap eftersom de verkar så intressant, och nu går jag sista terminen i nian och är väldigt nervös.

Jag har problem me ångest och stress och jag har hört att samhällsvetenskap är en väldigt tuff linje med MASSA plugg och svårt att komma in på.
Pga mina hälsoproblem har jag inte haft de så bra i livet och därför är inte mina betyg det bästa just nu. Men jag skulle ändå vilja komma in på samhällsvetenskap. Borde jag satsa på de?

Svar:

31 jan 2022

Hej! 

Oavsett vilket program du väljer är det viktigt att det känns rätt för dig! Samhällsprogrammet är ett högskoleförberedande program det vill säga det innehåller mer teoretiska kurser som förbereder dig för högre studier snarare än praktiska yrkeskurser som dominerar på yrkesprogram. Hur tufft programmet upplevs är helt individuellt och verktyg som planering och studieteknik kan man komma långt med. Du måste känna efter vad som känns rätt för dig, kanske har du möjlighet att få besöka programmet för att få en känsla om det skulle vara något för dig? Ta gärna hjälp av syv på din skola för att få stöd i ditt kommande val ! 

Vänliga hälsingar 

Cecilia, Syv 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information