Vad är det bästa med ditt yrke, Cornelia?

Ta del av Cornelias väg till att jobba inom järnvägsbranschen!

− Att få arbeta i många olika typer av projekt. Det aldrig blir långtråkigt och jag fortsätter utvecklas. Jag ser det som ett stort plus att få planera mitt arbete och min arbetstid efter det som passar mig. Det underlättar verkligen vardagen.

Cornelia Tångne jobbar som spårprojektör Afry. Hon utbildade sig till byggingenjör med inriktning järnväg på Lunds tekniska högskola.

Vad var det som fick dig att söka dig till järnvägsbranschen?                         

− Jag ville bli ingenjör och en bekant till mig har gått utbildningen, byggingenjör med inriktning järnväg. När jag pratade om vad jag ville studera, var det flera som sa att järnväg var ett smart val för det ligger i tiden. Så då blev det så!

Vad var det bästa med Högskoleingenjörsutbildningen i byggteknik med inriktning järnväg på Campus Helsingborg?

− Studentlivet var väldigt roligt. Jag lärde känna många fantastiska människor som jag möter både i yrket och umgås med privat idag.

− Utbildningen gav en bred kunskap om järnväg som jag haft nytta av i arbetslivet. Flera av lärarna arbetar i branschen och nu springer jag på flera av dem i jobbet.

Vad tänker du om dina karriärmöjligheter i järnvägsbranschen?                 

− Det finns nog inget stopp för karriärmöjligheterna. Man kan utvecklas i befintlig roll, ta mer ledande roller, byta teknik, arbeta utomlands och så vidare.

Vad är det bästa med att jobba inom järnvägsbranschen?

− Det kommer ständigt nya spännande projekt både i Sverige och resten av världen. Man får arbeta med varierande uppgifter och lära känna många olika människor. 

− Sen är det kanske lite klyschigt men jag måste nämna mina härliga kollegor som bidrar till många skratt och gör det roligt att gå till jobbet varje dag.


Annonser