Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet

Zetterbergsgymnasiet, i Eskilstuna
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 209,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 209,9)

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet passar dig som vill jobba inom hotell, turism eller konferans. Under programmets gång får du kunskaper inom service, bemötande av gäster och kunder, marknadsföring och försäljning.

Undervisningen på hotell- och turismprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis receptionist, konferensvärd och eventvärd.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Eskilstuna. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, Alva Myrdals gata 5, 631 86 ESKILSTUNA
Telefon: 016-710 10 00
Mejladress: lena.sjolin@eskilstuna.se
Zetterbergsgymnasiet
Gamla Tullgatan 2A
632 20 Eskilstuna

Jobbar du på skolan och vill uppdatera informationen?

Zetterbergsgymnasiet erbjuder universitets- och yrkesförberedande undervisning Här kan du kan läsa programmen Ekonomi med inriktning ekonomi, Hotell och turism och Försäljnings- och serviceprogrammet (fd Handels- och administration programmet) samt Introduktionsprogrammen. Zetterbergsgymnasiet ligger i en vacker, historisk byggnad nära buss- och...

Läs mer om Zetterbergsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad