Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Yrkesgymnasiet Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
Hotell- och turismprogrammet

Film

Yrkesgymnasiet Sollentuna är skolan för dig som vill komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten. Här utbildas du inom ditt drömyrke och får praktisk erfarenhet - minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats.

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismbranschen är en spännande bransch som passar dig som är intresserad av att möta människor från andra kulturer och arbeta internationellt. Att arbeta inom branschen innebär många spännande möten med främmande kulturer och du får lära dig mycket om omvärlden, olika kulturer och traditioner. Om du är nyfiken på att upptäcka världen så kan den här utbildningen vara rätt val för dig. Du kan vara den som ger resenärer och kunder upplevelser för livet!

Vad du lär dig på programmet

Hotell- och turismprogram på Yrkesgymnasiet i Sollentuna är till för dig som i framtiden vill arbeta inom turism-, rese- och hotellnäringen.Inom det här yrkesområdet är uppgifterna omväxlande och du stöter ständigt på nya spännande utmaningar. Under utbildningens gång samlar du på dig nyttiga kunskaper inom bland annat marknadsföring, service, kundbemötande och insikt i näringarnas olika delar. På Yrkesgymnasiet får du genomföra en stor del av dina studier på riktiga arbetsplatser så att du lär dig branschen från grunden och får chansen att knyta ihop teori och praktik. Här finns möjligheter till spännande karriärmöjligheter.

Efter gymnasiet

Du är anställningsbar som reseguide eller hotellreceptionist direkt efter din utbildning.

Högskolebehörighet

Du kan läsa kurserna Svenska 2 och Svenska 3, totalt 200 p i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Detta övar du också

Du lär dig om resmål, resvägar, marknadsföring och försäljning. Din förmåga att samverka och kommunicera med andra är något som övas ofta.

Utbildningsresa

Du och dina kurskamrater reser till ett resmål för att spegla dina kunskaper på en internationell marknad. Där får du kolla på hur rese- och turismnäringen fungerar på den orten och se hur arbetsmarknaden ser ut.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Sollentuna

“Jag trivs jättebra på min praktikplats på Mekonomen. Jag får göra mycket mer än vad jag trodde och min handledare är jättetrevlig.” - Heidi Markland, Fordon- och transportprogrammet åk 3 Att alla elever upplever trygghet, trivsel och arbetsro är mycket...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Djupdalsvägen 24-26
192 51 Sollentuna Sollentuna

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Yrkesgymnasiet Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Sollentuna
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: