Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Yrkesgymnasiet Väsby
Programinformation
Stockholm, Upplands Väsby
Antal elever: cirka 20 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 122,5
    (medelvärde: 170,0) * statistik från 2022

Film

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Mark och anläggning

Vill du skapa något som håller? Är du händig? Gillar du att arbeta praktiskt? Då kanske Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Mark och anläggning är utbildningen för dig.

Utbildningen förbereder dig för ett spännande jobb: nämligen markarbeten för vägar, järnvägar, husgrunder, ledningar, gröna ytor samt asfalt-, platt- och stenbeläggningar.

Modern utbildning

På Yrkesgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram får du ta del av en modern byggutbildning som matchar de kunskaper som efterfrågas och är aktuella i branschen i dag. Genom den långa praktiken som Yrkesgymnasiet erbjuder samlar du på dig viktig branscherfarenhet och företagskontakter som ökar dina möjligheter att få jobb efter studenten.

Körkort

B-körkort är ofta ett krav för att kunna få jobb inom byggbranschen och därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort. 

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden varierar beroende på yrkesinriktning, men ligger mellan 24-36 månader. Efter tre år på Yrkesgymnasiet med godkända betyg kan du tillgodoräkna dig en del av lärlingstiden. När lärlingstiden är slut kan du ansöka om ditt yrkesbevis.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet till högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Väsby

Välkommen till Yrkesgymnasiet Väsby!

“Det bästa med Yrkesgymnasiet är att skolan är liten och alla lär känna varandra. Vi har bra och kunniga lärare – de förstår en, är snälla och roliga!” – Amelia Persson, Försäljnings- och serviceprogrammet Tidigare hette skolan Väsby Yrkesgymnasium, men...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Väsby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Väsby

Industrivägen 20 B
194 77 Upplands Väsby

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning från Yrkesgymnasiet Väsby , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information