Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 320 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 267,5
(medelvärde: 290,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 320 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 267,5
(medelvärde: 290,0)

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet passar dig som intresserad av samhällsvetenskap, ekonomi och juridik. Under programmets gång får du diskutera och analysera företagsekonomiska, samhällsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier i ekonomi, juridik och övriga samhällsvetenskapliga områden på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilekonom, jurist och fastighetsmäklare.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
Tidigare Elev
24 apr 2023
Dålig skola

Mycket besviken av denna skola. Skolledningen bryr sig inte om eleverna. Lokalerna är mycket dåligt designade, det finns aldrig någonstans att sitta och det är väldigt högljutt....

Visa hela
Viktor Rydberg gymnasium Sundbyberg

Viktor Rydbergs Gymnasium i Sundbyberg

Viktor Rydbergs Gymnasium Sundbyberg är VRG:s nyaste gymnasieskola och öppnade hösten 2019. Skolan ligger i centrala Sundbyberg vilket innebär att det är nära till kollektivtrafik och näringsliv. Lokalerna är nyrenoverade, stora och ljusa för den bästa studiemiljön. På VRG Sundbyberg...

Läs mer om Viktor Rydberg gymnasium Sundbyberg och visa alla program.

Sponsrad