Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga
Programinformation
Stockholm, Åkersberga
Antal elever: cirka 80 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 196,5) * statistik från 2019/20
Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Om utbildningen

Måleri på Skärgårdsgymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri är en praktisk och kreativ yrkesförberedande utbildning. Måleriinriktningen passar dig som vill arbeta som målare efter gymnasiet.

Utbildning med praktiska moment

Fokus i utbildningen är på praktiska moment som äldremålningstekniker, tapetsering samt målning av tak, väggar och snickerier. På Skärgårdsgymnasiet får du lära dig att arbeta med miljövänliga material. Efter grundutbildningen kan du välja att specialisera dig inom färgsättning, försäljning eller inredning.

Det första året läser du tillsammans med husbyggnadseleverna, vilket betyder att du får grundläggande kunskaper även inom bygg.

APL

Skärgårdsgymnasiet anser att det är viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Därför har skolan ett nära samarbete med måleribranschen och du får minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du får även arbeta med beställningsjobb som Skärgårdsgymnasiet tar emot. Allt för att du ska få den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Du som går i åk 9 är välkommen till en prova-på-dag, kontakta skolan om du vill veta mer.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande. Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet Åkersberga och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga

Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

 Visa telefonnummer
www.skargards.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Skärgårdsgymnasiet Åkersberga , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Skärgårdsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information