Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet passar dig som vill jobba med att bygga och underhålla hus och anläggningar. Under programmets gång får du lära dig hur du bygger säkert, rationellt och hållbart.

Undervisningen på bygg- och anläggningsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis golvläggare, murare eller ställningsbyggare.

Inriktning Måleri

Inriktningen måleri passar dig som vill jobba som byggnadsmålare med ny- och ommålning, uppsättning av olika väggbeklädnader och färg. Under utbildningens gång får du lära dig att planera och utföra målningsarbeten samt uppsättning av tapeter. Du får kunskaper om färglära, måleritekniker, hur olika verktyg och material används samt vårdas.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.
Riksgymnasiet för döva och hörselskadade
Riksgymnasiets kansli
Västra Bangatan 7A
703 54 ÖREBRO

Riksgymnasiet Örebro, för döva och hörselskadade

Riksgymnasiet Örebro är gymnasiet för dig som är döv eller har en hörselnedsättning. På Riksgymnasiet går även elever med grav generell språkstörning och elever med kombinerad syn- och hörselnedsättning. Riksgymnasiet Örebro är en del av Örebros kommunala gymnasieskola. Skolan tar...

Läs mer om Riksgymnasiet för döva och hörselskadade och visa alla program.

Sponsrad