Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Malte på VVS- och fastighetsprogrammet

Praktiska gymnasiet Stockholm Bromma

Malte - VVS- och fastighetsprogrammet

Malte på VVS- och fastighetsprogrammet

Tja, mitt namn är Malte och jag läser VVS här på Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma och jag är snart 18 år. Jag valde den här skolan dels för att det är nära hem, men framför allt för att lokalerna är ljusa och fräscha. Dessutom hade jag vänner som gick här.

Varför valde du VVS- och fastighetsprogrammet?

Jag har valt VVS för att jag gillar att jobba praktiskt och för att jag ville testa på ett program som inte är så vanligt. Jag är nöjd, har inte ångrat mitt val en enda gång. Jag får vara ute och jobba på APL mycket, jag lär mig mycket, det finns många jobbmöjligheter och nu har jag blivit lärling också. Den här inriktningen passar mig. 

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma?

Skolan har en skön miljö av lärare och elever, man kan skoja med alla. Det är en skön arbetsro på lektionerna. Jag är i en bra klass där alla klickar med varandra och lärarna hjälper mig med det jag behöver hjälp med. Framförallt VVS lärarna är sköna och det är dem man spenderar mest tid med. Jag lär mig något hela tiden. Det roligaste med utbildningen är så klart det praktiska. Teorin är bra att kunna men inte lika rolig att studera in. Bäst är det när man är på APL och får hänga med arbetskamraterna. Man får känslan av att vara en i teamet trots att jag bara är lärling. 

Vad får du lära dig under praktiken (APL:en)?

På APL:en får jag göra i princip allt som har med vårt yrke att göra. APL är oerhört lärorikt och jag får känna att jag är en del av alla som jobbar på bygget. Jag tycker om gemenskapen, de får mig att känna mig som en riktig VVS:are. Jag är inte fullärd men jag har fått alla grunder. 

Vad ska du göra efter studenten?

Efter studenten vill jag jobba som rörmokare ett tag och när jag känner att jag vill lära mig mer och uppdatera mig kommer jag förmodligen att plugga till ingenjör. Jag vill utvecklas inom mitt yrke. 

Vad har du för tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Ett tips till er som ska börja gymnasiet nu i höst är att ni ska tänka igenom era val ordentligt och se vad som passar er. VVS är en bra start, och det kan vara bra att ha som erfarenhet i några år innan du vill börja gå på en annan känsla. Här är en stor del av utbildningen praktisk, du får vara ute på företag och kan även bli lärling som jag är. Som man bäddar får man ligga, så välj rätt!
Läs mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska gymnasiet Stockholm Bromma.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.