Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 107,5
(medelvärde: 155,8)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 107,5
(medelvärde: 155,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljning och service: Försäljning och service

Försäljning och service passar dig som vill arbeta med människor, service, ekonomi och marknadsföring. Under utbildningen kommer du bland annat få planera, genomföra och följa upp kampanjer och exponeringar i butiker.

Hos oss får du lära dig branschen på riktigt, både teoretiskt och praktiskt. Vi ger dig grunderna i försäljningsteknik, marknadsföring och entreprenörskap, och du lär dig om försäljning, inköp och service. Handelsbranschen är inom ständig utveckling där näthandeln blir en allt större del. Under dina tre år hos oss får du bra digitala kunskaper för att kunna följa med i utvecklingen och du lär dig även hantera digitala medier och presentationsteknik.

Majoriteten av det praktiska lärandet sker på din APL-plats. Du kommer få exponera kampanjer och lära dig varumärkeshantering och inköpsrutiner. Du får vara med och fronta butiken och hålla den snygg och fräsch. Efter examen har du goda chanser till anställning, du kommer dessutom knyta många nya kontakter och bygga upp ett nätverk inom branschen redan under gymnasiet.

Kort om Försäljning och service

  • Du får kompetens inom marknadsföring, personlig försäljning och ekonomi.

  • Kunskap inom ledarskap, affärsutveckling och egenföretagare.

  • Möjlighet att öva på exponeringar. Du får lära dig hur man använder färg och form och hur man bygger med olika varor för att få den bästa skyltningen.

  • Du kommer bli en stjärna på digitala hjälpmedel och presentationsteknik efter dina tre år hos oss.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kungsbacka

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Kungsbacka

Film

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Kungsbacka
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Kungsbacka

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Kungsbacka och visa alla program.

Sponsrad