Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet passar dig som intresserad av samhällsvetenskap, ekonomi och juridik. Under programmets gång får du diskutera och analysera företagsekonomiska, samhällsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier i ekonomi, juridik och övriga samhällsvetenskapliga områden på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilekonom, jurist och fastighetsmäklare.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se
OneSchool Globals Nyby Campus
Nybyvägen 6
314 92 Långaryd

Jobbar du på skolan och vill uppdatera informationen?

Tidigare känd som ”Laboraskolan” OneSchool Globals Nyby-campus startades ursprungligen 2007 av en liten grupp företagare och föräldrar som ville ge eleverna en bra start på arbetslivet. Nyby Campus har en Kristen värdegrund men har inga religiösa aktiviteter. Skolan strävar efter...

Läs mer om OneSchool Globals Nyby Campus och visa alla program.

Sponsrad