Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik & media

NTI Mediegymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 65 (år 1)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 236,3
    (Lägsta: 152,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-10-19
2019-11-27
2019-12-14
2020-01-29
2020-04-21

Utbildningsinfo

Estetik och media på NTI Mediegymnasiet

Grafisk design, foto, interaktiv media film & TV

Skulle du vilja jobba med reklam, film, TV, formgivning eller kommunikation i framtiden? På NTI Mediegymnasiet i Göteborg kan du få prova på att jobba med olika digitala medier redan under gymnasiet! Skolan erbjuder en medieutbildning inom Estetiska programmets inriktning Estetik och media som ger dig kunskaper om reklam, film och foto och du får prova på en mängd olika kommunikativa uttryckssätt samtidigt som du utvecklar din kreativitet och estetiska förmåga.

En utbildning för framtida fotografer, formgivare och producenter

På NTI Mediegymnasiet lär du dig producera film och TV och får öva på att ta fotografier för reklam eller mode. Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig en bra grund för fortsatta studier efter gymnasiet. Du kan exempelvis läsa vidare till journalist, informatör, producent eller formgivare. 

Inom utbildningen kan du välja mellan fyra olika programfördjupningar. Läs mer om de olika fördjupningarna nedan.

Interaktiv media

Väljer du att fördjupa dig inom Interaktiv media får du utveckla dina förmågor inom grafisk design. Du lär dig använda den senaste programtekniken för formgivning och produktion mot digitala medier som webbsidor, mobiltelefoner och surfplattor. Du får vara med och följa och arbeta med hela processen, från idé och planering till färdig produkt.

Film- och TV-produktion

Vill du arbeta inom film och TV är det här fördjupningen för dig! Inom Film och TV-produktion får du arbeta i team med olika projekt och får lära dig skapa alltifrån musikvideo och kortfilm till dokumentärer och produktion av tv-program. I arbetet ingår hela processen från brainstorming och planering till inspelning med redigering, ljudbearbetning och effektläggning.

Grafisk design

Är du konstnärligt lagd och intresserad av digitala medier och program är Grafisk design programfördjupningen du ska välja. Här arbetar man med allt som rör formgivning och kommunikation med text och bild. Du får kunskap om kommunikation med såväl text som bild och delvis interaktiva medier. Du får lära dig att arbeta med hela processen från idé till färdig produkt inklusive planering och produktionskedjor.

Fotografisk bild

Programfördjupningen Fotografisk bild är för dig som gillar att fotografera och vill fördjupa dina kunskaper eller lära dig foto från scratch. Du får lära dig hela processen från idé via förarbete, genomförande och efterbehandling till leverans/utställning. Du får också utveckla din kreativitet och ditt formspråk genom att genomföra olika slags fotograferingar, såsom porträttfotografering, reklamfotografering och produktfotografering.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

NTI Gymnasiet består av 27 skolor över hela landet. Vår roll i samhället är att utbilda elever för att leda och navigera i en teknikdominerad framtid. Bli en del av oss.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Som boende i samma kommun som NTI Mediegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program.

Reportage

NTI Mediegymnasiet

En före detta elevs minnen av NTI

Läs mer NTI Mediegymnasiet

Parinazz Nontina Iranmanesh tog studenten från NTI Mediegymnasiet år 2014. 

Efter gymnasiet har hon hunnit med att både utveckla sitt intresse för fotografi och att förverkliga sin dröm om att komma in på psyko­logprogrammet på universitetet. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Mediegymnasiet

NTI Mediegymnasiet

Välkommen till NTI Mediegymnasiet

Vår skola släpper in världen! NTI Mediegymnasiet är FN-certifierad, samarbetar med skolor i utlandet och hela vår verksamhet genomsyras av internationalisering. De globala målen möter du i många ämnen och en av årets höjdpunkter är FN-rollspelet. Vi jobbar mot näringsliv...


Läs mer om NTI Mediegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Mediegymnasiet

Södra Hamngatan 19-21
411 14 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Anonym
(4)
Det är verkligen en toppen skola! Går mitt sista år här nu och är mer än nöjd. Det är en mysig skola där man verkligen känner sig hemma. Våra lärare har både en lång erfarenhet inom den inriktning dem undervisar i men finns också alltid där och stöttar när man behöver det. Vi har fått göra många olika externa jobb under dessa tre åren där vi job...
Visa hela
Anonym
(2)
Jag spenderade tre av mina många år på denna skola och det ska ni veta att jag ångrade. Började på skolan med höga förväntningar då man hörde fina ord från de som arbetade där, synd att det inte stämmer. Inga fönster förutom i 1 rum, känns mer som om man är instängd på obestämt tid än går i gymnasiet. Man blir mycket bra behandlad i ettan för at...
Eva Petersén Kommentar:
Hej, Tråkigt att höra att du inte blev nöjd med dina tre år. Jag önskar att du pratat med oss när du gick här så att vi kunnat göra något åt det. Vi gör varje år enkäter bland våra elever och får höga siffror på trivsel och nöjdhet. Vi vill ju att alla elever är nöjda med sin skolgång. Hälften av våra salar har fönster mot gatan och hälften h...
Visa hela
Tidigare NTI studerande
(1)
Ingen skola för målmedvetna elever som vill satsa på högre utbildning på Högskolan senare. Flera flummiga lektioner, som resulterar ett "höftat" betyg, ska dock poängtera att det inte gällde exakt alla kurser. Vissa lärare i främst de teoretiska ämnena kändes ändå kunniga inom sitt område. Men vill du plugga till höga betyg, och har drömmen att ...
Martina Johansson, NTI Mediegymnasiet Kommentar:
Tråkigt att du upplever detta. Vi tar till oss det men vill gärna att du kontaktar oss och berättar lite mer om vad det handlar om. Vi vill självklart se till att alla våra elever är nöjda och lär sig så mycket som möjligt.
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Estetik & media, fyll i följande uppgifter:

Reportage
En före detta elevs minnen av NTI

Parinazz Nontina Iranmanesh tog studenten från NTI Mediegymnasiet år 2014. 

Efter gymnasiet har hon hunnit med att både utveckla sitt intresse för fotografi och att förverkliga sin dröm om att komma in på psyko­logprogrammet på universitetet. 

Läs mer