Micke, Nils & Therese på NTI

Läs om Micke och Nils som läser El & energi på NTI-Gymnasiet i Sundsvall och om Therese som går Teknikprogrammet. Alla tre trivs bra på skolan och planerar att plugga vidare efter gymnasiet.

-    Lärarna är hur bra som helst, de är nästan som klasskamrater! menar Micke.

-    Jag skulle rekommendera NTI till andra eftersom att det är en riktigt bra utbildning och att det är en väldigt bra stämning på skolan, säger Nils.

-    Att välja en ny skola i en ny stad när vännerna var kvar hemma i stan var lite nervöst. Men jag tycker att det gick fort att komma in i klassen och träffa nya vänner, både i och utanför klassen, berättar Therese.

NIT-Gymnasiet Sundsvall

Micke på NTI-Gymnasiet i SundsvallMicke valde en praktisk el- och datautbildning

Micke Wikman, 17, läser på NTI-Gymnasiet i Sundsvall. Han började först läsa Teknikprogrammet, men bytte sedan till El- och energiprogrammet på samma skola.  Anledningen till att han valde att byta program var att han ville ha en mer praktisk gymnasieutbildning och för att han är intresserad av miljö, elektricitet, datorer, nätverk och dess kringutrustning.

Micke tycker att lärarna på NTI-Gymnasiet är bra och finns till hands för eleverna, även på ett personligt plan.
-    Lärarna är hur bra som helst, de är nästan som klasskamrater. De är väldigt personliga och öppna och det tycker jag är bra för att då kommer man nära dem och kan arbeta på ett mer avslappnat sätt vilket i många fall kan vara effektivare och man får lättare att prata om problem, man behöver inte hålla något tillbaka.

Drömmer om ett roligt jobb

Micke vet inte med säkerhet vad han vill jobba med efter gymnasiet, men han drömmer om ett roligt jobb som ger tid över till fritid, familj och vänner.  
-    Min dröm är att ha ett jobb som kan försörja mig och min familj. Ett jobb som jag tycker är roligt, som inte stör mitt familjeliv och som kan låta mig och min familj hålla på med det de tycker om. I mitt fall skoteråkning och datorteknik.

Väljer högskolebehörighet på EE

Micke ser många karriärmöjligheter efter gymnasiet och El- och energiprogrammet. Han är beredd att lägga ned sig och ”ge järnet” för att få ett bra jobb och planerar även att läsa in högskolebehörighet för att hålla så många dörrar öppna för framtiden och för att det ger andra jobbmöjligheter.
-    Om jag vill studera vidare efter gymnasiet måste jag läsa in 3 kurser, vilket jag planerar att göra, ifall jag en dag vill plugga vidare kommer det kännas skönt att ha det i ryggsäcken, menar Micke och fortsätter: Förhoppningsvis ger det ett bättre jobb, och om inte så är det väl antagligen ingen dålig merit att pluggat in mer och svårare ämnen?

Rekommenderar NTI-Gymnasiet i Sundsvall

Mickes bästa minne från sin skoltid på NTI-Gymnasiet i Sundsvall är från när han åkte till Stockholm med några klasskompisar för att utbilda sig till elevambassadör.
-    Vi gjorde mycket tokigt och deltog i mycket tävlingar och var med på fotograferingar. Vi var med både på film under eventet nere i Stockholm och i deras tidning!
Micke är nöjd med sitt gymnasieval och rekommenderar NTI-Gymnasiet och El- och energiprogrammet till andra.
-    Det bästa jag gjort är att ha valt NTI, El och energi!

Nils Wasell på NTI-Gymnasiet i SundsvallNils gillar programmering och datorer

Nils Wasell, 17år läser även han på NTI-gymnasiets El- och energiprogram i Sundsvall.
-    Jag valde att gå EE, inriktning dator- och kommunikationsteknik eftersom att jag har ett stort intresse för programmering och hemsidor, och hur datorn är uppbyggd.

Nils berättar också att han gillar att arbeta praktiskt och att El- och energiprogrammet passar honom bra eftersom det är ett yrkesprogram med många praktiska inslag. Undervisningen i el-kurserna går till så att de har några teoretiska lektioner, där de går igenom hur det de senare ska göra fungerar. Därefter arbetar de utifrån sina teoretiska kunskaper självständigt i skolans verkstad. De läser kurserna i block för att hålla isär de olika ämnena.
-    Övriga kurser läser vi som vanligt. Det är bra längd på lektionerna och man hinner lära sig det som krävs för att klara prov, berättar Nils.

Hjälpsamma och engagerade lärare

Nils tycker att NTI-Gymnasiet har bra, fräscha lokaler med ett centralt läge i Sundsvall. Han är också nöjd med lärarna på skolan.
-    Lärarna är extremt bra och otroligt hjälpsamma, de är väldigt engagerade. De är bra på att förklara och ger en lagom med tid att göra det man ska.

Flyttade hemifrån för skolan

I samband med att Nils började gymnasiet flyttade han från Östersund till Sundsvall. Det visade sig vara ett lyckokast och nu trivs han mycket bra med sina nyfunna vänner i Sundsvall.
-    Det var mycket lättare än jag trodde, och allting kändes mycket bättre när man väl var på plats och hade “bott in” sig. Jag fick snabbt nya vänner, och nu är vi ett riktigt tight gäng! Jag lyckades få en 1:a mitt i centrala Sundvall, och här finns det alltid något att göra på fritiden, iallafall med mina kompisar!

Nils vill, precis som Micke läsa vidare efter El- och energiprogrammet. Först ska han läsa ett basår för att sedan gå vidare till en ingenjörsutbildning.

-    Jag skulle rekommendera NTI till andra eftersom att det är en riktigt bra utbildning och att det är en väldigt bra stämning på skolan. Det är en rätt liten skola med bra gemenskap!

Therese Jonsson på NTI-Gymnasiet i SundsvallTeknikprogrammet - inte bara för killar!

Therese Jonsson, 16 år, läser Teknikprogrammet på NTI-gymnasiet i Sundsvall. Hon valde Teknikprogrammet eftersom det är en bred linje som ger många valmöjligheter. Att det blev just NTI-Gymnasiet var lite utav en slump, menar Therese.
-    Jag hade hört talas om skolan och läst lite på deras hemsida men jag hade aldrig varit där. Dock är jag otroligt nöjd med mitt val!

På Teknikprogrammet läser man både teoretiska och praktiska ämnen. Therese har bland annat fått prova på att labba på kemin och fysiken och att arbeta med CAD-programmet på tekniken, vilket Therese tycker är roligare än att endast lyssna på genomgångar och jobba med böcker.
-    Jag tycker också att vi elever får vara med och påverka hur vi ska jobba och examinera de olika områdena, berättar Therese.

Pendlar mellan Härnösand och Sundsvall

Therese pendlar från sin hemstad Härnösand till NTI-Gymnasiet i Sundsvall varje dag. Tack vare att skolan är ganska liten kände hon snabbt att hon kom in i gemenskapen i den nya klassen.
-    Att välja en ny skola i en ny stad när vännerna var kvar hemma i stan var lite nervöst. Men jag tycker att det gick fort att komma in i klassen och träffa nya vänner, både i och utanför klassen.

Vill läsa vidare efter NTI-Gymnasiet

Efter gymnasiet vill Therese läsa vidare. På NTI-Gymnasiets Teknikprogram förbereds hon för vidare studier och hon anpassar utbildningen för att gå ut med så bred bas och så många valmöjligheter som möjligt. På skolan blir eleverna sedda och hörda av såväl lärare och rektor och man får mycket hjälp med hur man ska kunna nå sina mål, menar Therese.
-    Relationen mellan lärare och elev tycker jag är väldigt bra på NTI-gymnasiet. Att ha sin egen mentor som hjälper och coachar en under de här tre åren känns tryggt. Men jag tycker även att ämneslärarna är väldigt bra. De är väldigt engagerade och hjälper mig för att jag ska nå mina mål i de olika kurserna!Läs mer om NTI Gymnasiet Sundsvall

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Sundsvall? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.