Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Röster från NTI gymnasiet i Luleå

Det bästa med NTI-gymnasiet är att vi arbetar med skarpa projekt och jobbar mot riktiga företag som faktiskt publicerar det vi skriver eller filmar för allmänheten. Det gör att det inte känns bortkastat, utan att det är någon som faktiskt behöver det vi skapar.” – Yasmina

Läs mer om vad Yasmina tycker om sin utbildning och om NTI gymnasiet i Luleå

NTI gymnasiet

Yasmina Björnström på NTI-gymnasiet i LuleåYasmina Björnström går sista året på NTI-gymnasiet i Luleå. Där går hon Medieprogrammet (MP), med inriktning samhällsvetenskap och textkommunikation.

- Jag har alltid vetat att jag ville jobba med människor och samhällsfrågor i framtiden. Och jag ville kunna nå ut till människor och jobba mycket med budskap. Därför visste jag tidigt att det var media som jag ville gå.

Yasmina berättar att hon kommer att plugga vidare efter gymnasiet. Hon vill gå ett program på Uppsala universitet som handlar om fred och konfliktpolitik, och då passar hennes medieutbildning med samhällsprofil utmärkt. På NTI-gymnasiet i Luleå har hon kunnat läsa exakt alla de kurser hon behöver för att kunna söka dit.

Yasmina trivdes på NTI-gymnasiet i Luleå med en gång

Yasmina fick höra talas om NTI-gymnasiet i Luleå av sin SYV och efter att ha läst mer om skolan och programmet fick hon snabbt ett bra intryck av skolan och bestämde sig för att börja.

- Redan de första veckorna så trivdes jag så otroligt bra med min klass och med mina nya lärare, det kändes som att jag alltid hade gått på skolan.

En bred utbildning inom media

På Medieprogrammet (MP) läser Yasmina mycket kommunikation och mediekunskap och allt från journalistik, etik, reklam och marknadsföring. Eftersom Yasmina har valt samhällsprofil läser hon också ämnen som ger henne behörighet till högskolan. Hon har också valt till ett antal C-kurser och tycket att urvalet är stort!

Arbeta med skarpa projekt!

NTI-gymnasiet har samarbeten med LTU och Teknikens hus som eleverna gör uppdrag åt. Yasmina valde att arbeta med Kuriren, en av Norrbottens största tidningar, där hon tillsammans med andra klasskompisar får ett uppslag varannan vecka att fylla med innehåll.

- Det bästa med NTI-gymnasiet är att vi arbetar med skarpa projekt och jobbar mot riktiga företag som faktiskt publicerar det vi skriver eller filmar för allmänheten. Det gör att det inte känns bortkastat, utan att det är någon som faktiskt behöver det vi skapar.

Därför rekommenderar Yasmina NTI-gymnasiet i Luleå

Jag skulle rekommendera skolan till alla personer som vill gå på en skola där man inte bara pluggar för ett bra betyg utan också skapar starka vänskapsband, där man helt enkelt tränas inför arbetslivet med skarpa projekt och inte bara skriver en uppsats som sedan hamnar i papperskorgen.

Yasmina flyttade hemifrån för att gå NTI-gymnasiet i Luleå

Yasmina bodde tidigare i Kiruna men flyttade till Luleå för att kunna läsa media på NTI-gymnasiet.

- Det var både spännande och väldigt nervöst. Jag tror att det gick så bra som det gick med klassen och vänner för att skolan verkligen fungerade som en mötesplats och många i min klass stannade kvar efter skolan och umgicks med varandra, spelade biljard eller tv-spel i skolans lokaler.

Hennes tips till den som ska flytta hemifrån inför gymnasiet är att ha ett öppet sinne och våga ”dyka på nya upplevelser”Läs mer om NTI Gymnasiet Luleå

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Luleå? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.