Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Leksands gymnasium
Programinformation
Leksand
Antal elever: cirka 50 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 125,0
    (medelvärde: 209,9) * statistik från 2019/20
En elev och en lärare från handels- och administrationsprogrammet

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Handels- och administrationsprogrammet på Leksands gymnasium är till för dig som vill arbeta inom handel och service i ditt framtida yrkesliv. Under utbildningens gång får du lära dig mer om bland annat försäljningsteknik, marknadsföring och ekonomi. Dessutom får du mycket praktiska erfarenheter under programmets gång, vilket gör att du direkt är attraktiv på arbetsmarknaden efter att du är färdig med dina studier. Efter utbildningen kan du också läsa vidare eller starta eget företag.

Försäljning, marknadsföring och skyltning

Servicebegreppet går som en röd tråd genom utbildningen. Som elev hos Leksands gymnasium blir du en kunnig och trygg säljare. Du tränar exponeringsdesign och blir insatt i hur marknadsföring och hur vi människor påverkas av reklam. Skolan har fokus på inköp, lönsamhet och hur handeln drivs idag och i framtiden.

Du får lära dig hur företag planerar för att få sina produkter sålda och du lär dig skylta, skissa och texta. I programmet ingår också att göra hemsidor, broschyrer och snygga företagsdokument.

I ekonomikurserna på Handels- och administrationsprogrammet tar man upp bokföring, budgetering och prissättning. Du lär dig även om export, import och organisation.

Entreprenörskap och företagande

I årskurs tre får du tillsammans med dina klasskamrater driva eget företag i Ung Företagsamhets regi (UF). Du får en inblick i vad entreprenörskap och ledarskap innebär och möjlighet att delta i regionala och nationella tävlingar.

Skolan samarbetar med organisationen Enterprise without borders och då lyfts företagandet till en internationell nivå.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Den arbetsplatsförlagda utbildningen (APL) är 16 veckor. APL ger dig möjlighet att knyta kontakter och skapa nätverk i näringslivet inför framtiden. Genom din praktik förbereds du ytterligare för yrkeslivet och får möjlighet att använda många av dina teoretiska kunskaper i verkligheten.

Gå handels som lärling

Vill du få extra mycket praktisk erfarenhet kan du även gå utbildningen som lärling. Gymnasial lärlingsutbildning omfattas av 2500 poäng precis som på alla andra gymnasieprogram. Skillnaden är att du genomför minst hälften av dessa på en arbetsplats. Du spenderar därför cirka tre dagar i veckan på ett företag.

Om du vill arbeta som säljare och är intresserad och nyfiken på att jobba med service, handel och människor - speciellt kundbemötande, ger detta program dig en bra grund för att gå direkt ut i yrkeslivet.  Du får fördjupa dig inom ämnen som entreprenörskap, information och kommunikation och marknadsföring. Efter första terminen får du önska arbetsplats utifrån det du är intresserad av inom handeln.

År 2019 erbjuder skolan profilerna bank och handel på lärlingsutbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Leksands gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Leksands gymnasium

Leksands gymnasium

Välkommen till Leksands Gymnasium

På Leksands gymnasium möter du många skickliga lärare som ger dig spännande utmaningar och ett engagerat stöd. Du studerar i en öppen och trivsam miljö och har stor möjlighet att påverka din utbildning och vardag i skolan. Leksands gymnasium passar...


Läs mer om Leksands gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Leksands gymnasium

Rättviksvägen 29
793 80 Leksand

 Visa telefonnummer
www.leksandsgymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Leksands gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill vara med på en prova-på-dag
Jag vill byta till den här skolan
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: