Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Estetik & media

LBS Mediegymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 210 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 228,0) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-17
2020-11-25
2020-12-12
2021-01-27
2021-04-21
Estetiska programmet, Estetik & media

Om utbildningen

Grafisk design, foto, interaktiv media film & TV

Skulle du vilja jobba med reklam, film, TV, formgivning eller kommunikation i framtiden? På LBS Mediegymnasiet i Göteborg kan du få prova på att jobba med olika digitala medier redan under gymnasiet! Skolan erbjuder en medieutbildning inom Estetiska programmets inriktning Estetik och media som ger dig kunskaper om reklam, film och foto och du får prova på en mängd olika kommunikativa uttryckssätt samtidigt som du utvecklar din kreativitet och estetiska förmåga.

En utbildning för framtida fotografer, formgivare och producenter

På LBS Mediegymnasiet lär du dig producera film och TV och får öva på att ta fotografier för reklam eller mode. Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig en bra grund för fortsatta studier efter gymnasiet. Du kan exempelvis läsa vidare till journalist, informatör, producent eller formgivare. 

Inom utbildningen kan du välja mellan fyra olika programfördjupningar. Läs mer om de olika fördjupningarna nedan.

Interaktiv media

Väljer du att fördjupa dig inom Interaktiv media får du utveckla dina förmågor inom grafisk design. Du lär dig använda den senaste programtekniken för formgivning och produktion mot digitala medier som webbsidor, mobiltelefoner och surfplattor. Du får vara med och följa och arbeta med hela processen, från idé och planering till färdig produkt.

Film- och TV-produktion

Vill du arbeta inom film och TV är det här fördjupningen för dig! Inom Film och TV-produktion får du arbeta i team med olika projekt och får lära dig skapa alltifrån musikvideo och kortfilm till dokumentärer och produktion av tv-program. I arbetet ingår hela processen från brainstorming och planering till inspelning med redigering, ljudbearbetning och effektläggning.

Grafisk design

Är du konstnärligt lagd och intresserad av digitala medier och program är Grafisk design programfördjupningen du ska välja. Här arbetar man med allt som rör formgivning och kommunikation med text och bild. Du får kunskap om kommunikation med såväl text som bild och delvis interaktiva medier. Du får lära dig att arbeta med hela processen från idé till färdig produkt inklusive planering och produktionskedjor.

Fotografisk bild

Programfördjupningen Fotografisk bild är för dig som gillar att fotografera och vill fördjupa dina kunskaper eller lära dig foto från scratch. Du får lära dig hela processen från idé via förarbete, genomförande och efterbehandling till leverans/utställning. Du får också utveckla din kreativitet och ditt formspråk genom att genomföra olika slags fotograferingar, såsom porträttfotografering, reklamfotografering och produktfotografering.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Som boende i samma kommun som LBS Mediegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Filippa på LBS Mediegymnasiet

Filippa på LBS Mediegymnasiet

Läs mer LBS Mediegymnasiet

Filippa Jugovic är 17 år och går sista året på LBS Mediegymnasiet där hon läser samhällsvetenskap med inriktning media. Filippa står i montern med flera elever och pratar glatt om sin utbildning och tid på skolan. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

LBS Mediegymnasiet

LBS Mediegymnasiet

NTI Mediegymnasiet blir LBS Mediegymnasiet

LBS Mediegymnasiet är skolan för dig som vill utveckla din kreativitet inom media eller samhälle men också bli förberedd inför högre studier. LBS Mediegymnasiet har i flera år knutit branschkontakter där elever exempelvis har möjlighet att få delta på riktiga...


Läs mer om LBS Mediegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

LBS Mediegymnasiet

Södra Hamngatan 19-21
411 14 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.lbs.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Estetik & media från LBS Mediegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Filippa på LBS Mediegymnasiet

Filippa Jugovic är 17 år och går sista året på LBS Mediegymnasiet där hon läser samhällsvetenskap med inriktning media. Filippa står i montern med flera elever och pratar glatt om sin utbildning och tid på skolan. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: