Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällseleven Adam: ”Vi förbereds för universitetet”

Kunskapsgymnasiet Norrköping

Han är intresserad av politik och historia, gillar skolans studiecoachning och vill skaffa sig en bred behörighet inför högre studier efter gymnasiet.
- Här blir vi förberedda för universitetet, säger Adam, som pluggar det samhällsvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet Norrköping.

Intresset för politik och historia gjorde att Adam valde samhällsprogrammet. Och nu när han pluggar just det på Kunskapsgymnasiet Norrköping tycker han det bästa är att han verkligen får gräva på djupet i olika samhällsskeenden och historiska händelser.

- Vi läser flera av de kurser som man är van vid från grundskolan, till exempel historia och samhällskunskap, fast på en mycket djupare nivå. Men vi pluggar även nya ämnen som psykologi. Förutom att det är riktigt intressant så känns det som att man får en djupare förståelse för både människan och samhället. Dessutom är mitt program brett inför kommande studier efter studenten, säger han.

Adam tycker att undervisningen på skolan fungerar bra.

- Lektionerna är varierande. Vi har pass där vi diskuterar mycket, pass där vi jobbar på egen hand, men också föreläsningar.

Uppskattar sin studiecoach

På Kunskapsgymnasiet har alla elever en studiecoach (en lärare) som de träffar enskilt varannan vecka och då får de hjälp att planera sitt skolarbete och sätta mål.

- Det känns väldigt skönt att ha en särskild lärare som finns där när du kan behöva stöd och tips i hur du pluggar, men även för de val du gör i skolan, exempelvis vilka kurser du ska läsa, säger Adam.

Ni har ju även något som kallas studieforum. Vad är det?

- Man kan säga att det är som en frivillig läxhjälp. Två eftermiddagar i veckan finns lärare på plats i alla ämnen för att hjälpa till och svara på frågor. Du får då välja vilken lärare du går till och där får du hjälp. Du behöver inte gå på studieforum om du känner att du inte behöver. I perioder där det inte är lika mycket i skolan eller när jag ligger helt i fas har jag inte behov av studieforum. Men ibland när det är extra mycket eller när jag har fått en särskild svår uppgift, så brukar jag gå dit.

Hur tycker du att har utvecklats som person under din tid på Kunskapsgymnasiet?

- Främst känner jag att jag blivit mer ansvarstagande eftersom det krävs för att pluggandet ska gå bra och effektivt. Det är en bra förberedelse inför framtiden och högre studier på universitet eller högskola. Dessutom har mitt intresse för historia och politik, som redan var stort, fortsatt att öka, säger Adam.
Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Kunskapsgymnasiet Norrköping.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.