Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Natureleven Rosario: ”Lärarna är bra på att variera undervisningen”

Kunskapsgymnasiet Norrköping

Rosario, Kunskapsgymnasiet Norrköping

Natureleven Rosario: ”Lärarna är bra på att variera undervisningen”

Hon går naturprogrammet, drömmer om att bli tandläkare, hade som mål att komma in på Kunskapsgymnasiet - och lyckades.
- Jag kan inte vara mer tacksam över min studiecoach, som jag fått på skolan. Han peppar mig, pushar mig framåt och hjälper mig att nå min fulla potential, säger Rosario, som går på Kunskapsgymnasiet Norrköping.

För Rosario var Kunskapsgymnasiet ett självklart val när hon skulle välja gymnasieskola. Anledningen var att hon mellan 7:an och 9:an gick på Kunskapsskolan.

- Jag tyckte om Kunskapsskolans arbetssätt där man får hjälp att lära sig ta ansvar för sina studier. Dessutom hade jag hört mycket bra om Kunskapsgymnasiet, så mitt mål under högstadiet var att komma in här, säger Rosario.

Att hon valde just naturprogrammet fanns det flera orsaker till.

- Ända sedan jag var liten har jag drömt om att bli tandläkare och då är ju natur det lämpligaste valet. Samtidigt kändes det som ett tryggt val. Natur är brett och man slipper känna sig begränsad, säger Rosario.

”Det öppnar många dörrar”

Och det är också det hon tycker är det bästa med programmet.

- Det öppnar många dörrar, ger variation och blandar de teoretiska och praktiska momenten på ett bra sätt, säger hon.

Hur tycker du att stämningen på skolan är?
- Vi jobbar ofta i grupper och lärarna trycker verkligen på vikten av att kunna samarbeta. Årskurs 1 inleddes med många gemenskapsaktiviteter och den regelbundna kontakten som du har med din studiecoach gör det lätt att nå ut till en vuxen, om något mot all förmodan skulle kännas lite fel, säger Rosario.

Studiecoachningen fungerar så att alla elever på Kunskapsgymnasiet har en studiecoach (en lärare) som de träffar individuellt varannan vecka. Tillsammans sätter de upp mål och planerar för hur eleven ska nå dem.

Vad betyder studiecoachningen för dig?
- Det är så skönt att ha en vuxen som guidar dig genom gymnasievärlden och jag kan inte vara mer tacksam över min studiecoach. Han peppar mig, pushar mig framåt, lyssnar på alla mina klagomål och hjälper mig verkligen att nå min fulla potential, säger Rosario.

”Jag uppskattar verkligen mina lärare”

Vad tycker du om lärarna på skolan?
- Jag uppskattar verkligen mina lärare. Stämningen på skolan gör att lärare/elev-relationen blir mer vänskaplig och lektionerna både roligare och mer anpassade till oss elever. Dessutom är lärarna så duktiga på att variera i undervisningen. Vi använder oss av allt från podcaster, till videoinspelningar och seminarier. Under mina år här har jag också märkt att lärarna verkligen tar till sig av våra åsikter och det känns skönt att få vara delaktig i sin skolgång. Mitt program är definitivt inte en dans på rosor, men att ha bra lärare gör det hela mycket lättare, säger Rosario.

Du går ju i trean nu. Hur tycker du att du har utvecklats som person under din gymnasietid?
- Jag har förändrats på många sätt. Kortfattat skulle jag säga att jag har blivit mer “vuxen” på alla olika plan. Men det jag är mest tacksam för är ändå alla härliga och nya personer som jag har fått i mitt liv, säger Rosario.

Och vad drömmer du om i framtiden?
- Jag drömmer om mycket. Ju närmare jag kommer studenten, desto svårare blir för att bestämma vad jag vill plugga sedan. Samtidigt har min gymnasietid visat mig att jag vill jobba med människor och ha en variation. Jag vill resa, lära mig fler språk, volontärarbeta.... Ja, jag vill göra allt!Läs mer om Kunskapsgymnasiet Norrköping

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Kunskapsgymnasiet Norrköping.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.