Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Ekonomieleven Johan: ”Det gör mitt program lite unikt”

Kunskapsgymnasiet Norrköping

Han läser ekonomiprogrammet och tycker att han har blivit mer självständig under sin tid på Kunskapsgymnasiet Norrköping, både när det gäller studierna och i vardagen.
- Vi diskuterar mycket på lektionerna och det tror jag är bra. Man lär sig av varandra på det sättet, säger Johan.

Inför gymnasievalet tyckte Johan att det var svårt att veta vad han skulle välja. Han hade inget favoritämnen som han brann extra mycket för i skolan och bestämde sig därför för att testa något nytt.

- Ämnen som privatjuridik och företagsekonomi läser man ju inte på högstadiet, men det pluggar jag nu och det gör ekonomiprogrammet lite unikt om man jämför med många andra program, säger han.

Johan tycker att undervisningen på skolan är effektiv och lärorik. Och så gillar han att det bli mycket diskussioner på lektionerna.

- Det tycker jag är positivt. Många jobbar ofta ensamma med olika uppgifter och det här gör att du varierar ditt sätt att plugga.

”Jag har fått bättre studiemotivation”

Under sin tid på gymnasiet tycker Johan att han har blivit mer självständig eftersom du som gymnasieelev kan välja mer både vad du ska plugga och vid vilken tidpunkt.

- Det har också gjort att jag har fått bättre studiemotivation och lärt mig att planera upp veckorna, vilket kommer gynna mig i framtiden, säger han.

På Kunskapsgymnasiet har alla elever tillgång till något som kallas för studieforum. Johan förklarar hur det funkar:

- Under några timmar i veckan finns minst en lärare i varje ämne tillgänglig, som du kan be om hjälp av och ställa frågor till. Det underlättar om du har svårt i något ämne eller om det är något du inte förstått på lektionerna. På det sättet kan man säga att studieforum är som en lektion där du får arbeta med vad du vill och där det alltid finns lärare att ställa frågor till, vad det än handlar om, säger han.

”Jag gillar lärare som brinner för vad de gör”

Elever på Kunskapsgymnasiet läser förutom sitt program också en ledarskapsutbildning där de får lära sig att leda både sig själva och andra. Det här är inte Johans favoritämne, men han säger samtidigt att han tror att kurserna hjälper många.

- Du får lära dig ta olika roller du inte är van vid och bli mer självsäker. Och det är bra inför framtiden, säger han.

För många elever som ska göra sitt gymnasieval är lärarna en viktigt faktor. Hur är lärarna på Kunskapsgymnasiet Norrköping, tycker du?

- Jag gillar lärare som har bra struktur när det kommer till att planera uppgifter, lektioner och prov, som är starkt engagerade i sina ämnen och som brinner för vad de gör - och detta är lätt att se hos lärarna på min skola. Jag tycker de är fantastiska. De hjälper oss att nå våra mål på ett bra sätt.

Vad drömmer du om i framtiden?

- Efter studenten tänker jag göra värnplikten och sedan vill jag ta ett sabbatsår för att komma ut i den riktiga världen och söka jobb, helst något med ekonomisk inriktning för att se om det verkar roligt. Därefter ska jag söka vidare till ett universitet. Jag vet inte riktigt vad jag vill bli än, men det lutar mot civilekonom, säger Johan.
Läs mer om Ekonomiprogrammet, Juridik
Läs mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Kunskapsgymnasiet Norrköping.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.