Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällseleven Miray: ”Lärarna hjälper oss att nå våra mål”

Kunskapsgymnasiet Göteborg

På Kunskapsgymnasiet Göteborg har alla elever en egen studiecoach (lärare) som de träffar regelbundet. Det är bra tycker Miray, som pluggar ekonomiprogrammet.
- Min studiecoach hjälper mig att få koll på min planering och vad jag ska göra i skolan, säger hon.

Hon tyckte att skolan verkade bra och att den erbjöd eleverna stora möjligheter. Det var det som gjorde att Miray valde Kunskapsgymnasiet Göteborg. Nu när hon väl pluggar på skolan är hon nöjd med sitt val.

- Vi har många elever med olika bakgrund här. Det gillar jag. Stämningen är bra och skolan känns trygg, säger hon. 

Att det blev just ekonomiprogrammet beror på att Miray är intresserad av de ämnen som ingår där, till exempel ekonomi, juridik och psykologi.

- Det är bra att det jag pluggar är högskoleförberedande, så att jag kan fortsätta läsa vidare på högskolan efter studenten.

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du en egen studiecoach (lärare) som du träffar individuellt. Mötena är regelbundna och finns inplanerade på schemat.

- Jag tycker det är väldigt bra att ha en studiecoach. Som elev får jag hjälp att hålla koll på allt som ska göras, men också att planera mitt skolarbete, säger Miray.

”De vill att vi ska klara våra mål”

På Kunskapsgymnasiet finns även något som kallas studieforum, som fungerar lite som en läxhjälp. Till studieforum kan du gå om du ligger efter eller bara vill jobba på i något särskilt ämne.

- Vi har studieforum varje vecka. Där finns lärare i alla ämnen tillgängliga om du har frågor eller behöver hjälp.

Vad är det bästa med skolan?

- Att det är en så pass liten skola att lärarna känner alla elever. En bra lärare, tycker jag, kan ta kritik från eleverna och utvecklar och anpassar sin undervisning efter våra behov. Här stöttar lärarna oss verkligen. De vill att vi ska klara våra mål och hjälper oss att nå längre, säger Miray.Läs mer om Kunskapsgymnasiet Göteborg

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Kunskapsgymnasiet Göteborg.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.