Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Ayan: ”Studiecoahningen är en av de bästa sakerna vi har”

Kunskapsgymnasiet Globen

Hon ville jobba med människor och är intresserad av människokroppen. Därför valde Ayan vård- och omsorgsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen.
- Studiecoahningen är en av de bästa sakerna vi har på den här skolan, säger hon.

När Ayan skulle göra sitt gymnasieval visste hon att hon i framtiden ville jobba med människor. Hon var intresserad av vården, hur människokroppen fungerar och hur man har ett bra bemötande mot andra. Därför blev det naturligt för henne att söka vård-och omsorg.

- En av mina vänner ville gå Kunskapsgymnasiet så vi bestämde oss för att söka tillsammans, säger Ayan.

Stämningen på skolan beskriver hon så här:

- Den är jättebra, det är skön känslan här som gör att man känna sig hemma. Alla elever och läraren kommer bra överens samt som alla är trevliga, säger Ayan.

Hon menar dessutom att lärarna lägger mycket tid och energi på eleverna.

- De ser verkligen till att alla elever når sina mål och hjälper till på bästa möjliga sätt för att underlätta för oss.

”Du kan få råd om hur du kan nå dina mål”

Alla elever på Kunskapsgymnasiet har ju en studiecoach (en lärare), som de träffar enskilt varannan vecka för att få hjälp att planera sitt skolarbete. Vad tycker du om din studiecoach?
- Det är faktisk en av de bästa sakerna med Kunskapsgymnasiet, att du får ensamtid med din lärare och kan prata om allt du inte kan ta upp under lektionerna eller framför andra klasskamrater. Du kan få råd om hur du kan nå dina mål, du får veta var du ligger i dina studier och vad du behöver göra för att klara målen. Det är jättebra! säger Ayan.

”Du hinner ikapp med dina studier”

På Kunskapsgymnasiet finns också något som kallas för studieforum där eleverna själva väljer vilket ämne de vill fokusera på. Där kan du ta igen det du ligger efter i eller bara jobba på för att ligga steget före.

- Studieforum är till dig som har massa uppgifter och inlämningar som du inte hinner med att göra under lektionen eller i hemmet. Du får både hjälp och stöd så att du hinner ikapp med dina studier, säger Ayan.

Det bästa med skolan tycker hon är människorna som pluggar och arbetar där.

- Stämningen mellan eleverna och lärarna är det jag uppskattar mest. När det sedan gäller mitt program tycker jag det bästa är praktikerna och all den kunskap vi tar med oss härifrån, säger Ayan.Läs mer om Kunskapsgymnasiet Globen

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Kunskapsgymnasiet Globen.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.