Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Läs om Daniel på Naturvetenskapsprogrammet

Varför KLARA?

-Stämningen på skolan är trevlig och eleverna som går här är engagerade. Jag upplever det som en god studiemiljö, även om alla kan vara lite pratglada ibland. Vi har pooltid efter lektionerna vilket är extremt bra för att få ytterligare hjälp när man behöver det. Lärarna är väldigt pedagogiska, trevliga, kompetenta och hjälpsamma och tittar mycket på vad du gör utöver prov och examinationer. 

Berätta om ditt program! Varför valde du det?

-Natur innebär mycket matte om du frågar mig. Det är ämnet som sticker ut då jag har det varje dag. Natur passar verkligen mig då jag har “siffertänk” och diggar problemlösning (i exempelvis laborationer).

Vad är det roligaste med ditt program? Ex. UF, labb m.m.

-De naturvetenskapliga ämnena är favoriter. Då studieplanen redan är förberedd för vidare studier kan jag ha lite annorlunda individuella val som idrott och programmering.

Berätta om ett projekt ni arbetar/har arbetat med kopplat till hållbarhet!

-Vi arbetade med Världsnaturfonden då vi skulle diskutera fram lösningar på den globala uppvärmningen, köttkonsumtion och andra stora miljöproblem.

Berätta om dina framtidsdrömmar!

-Jag kommer genomföra värnplikten i 1,5-2 år. Sedan blir det plugg på D-programmet (datorvetenskap). Så just nu känns det rätt utstakat.

Vad är dina bästa tips inför gymnasievalet?

-Gör inga kompisval utan gå på vad du själv vill göra och det blir automatiskt lättare att gå till skolan. Det ska vara trevligt att komma till skolan. Vi har ju varit inne på lärarna men en trevlig och bra lärare underlättar en hel del.Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Klara Teoretiska Gymnasium Linköping.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin