Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Hotell- och turismprogrammet
Inga recensioner än

Hotell- och turismprogrammet

Uploaded file
Uploaded file
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet

Med hela världen som arbetsplats

Hotell- och turismprogrammet är ett lärlingsprogram för dig som i framtiden vill arbeta i världens snabbast växande bransch. Du gillar fart och fläkt och att ”hålla många bollar i luften”. Din personliga förmåga att möta människor utvecklas och du förbereds inför ditt framtida yrkesliv.

Utbildningen passar dig som brinner för att ge service och att vara en problemlösare. Du får möjlighet att möta människor från världens alla länder. Utbildningen ger dig också chansen att kunna arbeta utomlands på många spännande arbetsplatser, inom hotell som turism.

Hotell- och turismprogrammet ger dig kunskaper för arbete inom ett hotells olika avdelningar och konferensverksamhet. Du får också fördjupade kunskaper i service och bemötande samt förmåga att organisera, planera och genomföra möten och evenemang.

I årskurs 1 och 2 är undervisningen helt och hållet förlagd på skolan. I årskurs 2 kommer det vara en kortare APL under vårterminen och höstterminen. I årskurs 3 är den största delen av undervisningen i karaktärsämnen APLförlagd (arbetsförlagt lärande) vilket innebär att en stor del av utbildningen sker direkt på hotell- och konferensanläggningar. Skolan samarbetar med framgångsrika hotell- och konferensarbetsplatser i regionen, men även med arbetsplatser i övriga Sverige och utomlands.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning har du goda förutsättningar att arbeta och utvecklas vidare inom branschen. Du kan till exempel arbeta i reception, som konferensvärd, frukostvärd, med mässor och evenemang och försäljning.

Du som önskar har möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskola/universitet hos oss på Jenny Nyströmskolan inom ramen för individuellt val. Du kan bland annat studera Hotel Management, Eventkoordinator, Hospitality Management eller Turism- och destinationsutveckling

Besök våra program på JENNY

Du som går i årskurs 9 är välkommen att boka in ett besök på ett eller flera program. Lämna en intresseanmälan nedan.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.
Jenny Nyströmskolan
Smålandsgatan 25
39234 Kalmar

Jenny Nyströmskolan - Här börjar din framtid!

Gallerian, den stora och vackra entréhallen, är det första som möter dig när du kommer till Jenny Nyströmskolan. Här kan man koppla av mellan lektioner, umgås med kompisar men också hålla koll på mycket av det som händer och sker...

Läs mer om Jenny Nyströmskolan och visa alla program.

Sponsrad