Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet

Med hela världen som arbetsplats

Gillar du när det händer mycket omkring dig? Tycker du om att jobba med människor och är intresserad av språk, resa och andra kulturer? Då kan hotell- och turismprogrammet vara något för dig. Det här är programmet för dig som vill arbeta med turism, hotell- och konferensverksamhet inom besöksnäringen.

Det här lär du dig på hotell- och turismprogrammet

Hotell och turism en av världens mest snabbväxande branscher. På Hotell- och turismprogrammet lär du dig om besöksnäringen, det vill säga den bransch som kopplar samman allt som har med turism, hotell, resande och restaurang att göra.

Att jobba i hotell- och turismbranschen innebär många omväxlande arbetsuppgifter — allt från att ta emot gäster, använda olika bokningssystem till att boka, organisera och genomföra olika typer av konferenser och evenemang.

Du får öva din förmåga att möta människor och utveckla en yrkesmässig relation till gäster och kunder. Du tränar dig i att söka, analysera och värdera information samt att ta ansvar och handla med omdöme.

På programmet får du lära dig om service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning, företagande, konferens, evenemang och olika former av logi (boende).

Du lär dig också om planering, organisation, ledning och ekonomi samt om människors behov, kulturer och förväntningar på service.

Hos oss får du kunskaper om hotell, konferens, turism och resor, både nationellt och internationellt. Vi lär dig även om besöksnäringen, både historiskt och om framtida möjligheter, hållbar utveckling inom turism och om vilka lagar och bestämmelser som finns.

Det här kan du jobba med i framtiden

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen. Exempel på yrken som du kan söka efter programmet:

  • Eventkoordinator
  • Frukostvärd/Frukostvärdinna
  • Guide
  • Hotellreceptionist
  • Hotellchef
  • Konferensvärd/Konferensvärdinna
  • Reseledare

Studera vidare efter programmet och behörighet

Vill du läsa vidare på högskola och universitet efter programmet? Denna utbildning ger dig grundläggande högskolebehörighet. Efter programmet har du också möjlighet att läsa utbildningar på yrkeshögskola och folkhögskola.

Utlandspraktik

Erasmus+ är ett europeiskt utbytesprogram som ger dig möjlighet att studera och praktisera i Europa. År 2021-2027 är alla Jenny Nyströmskolans program ackrediterade och kan skicka elever utomlands för att göra praktik. Hela praktiken finansieras av Erasmus+ och är en språngbräda in i yrkeslivet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jenny Nyströmskolan
Smålandsgatan 25
39234 Kalmar

Jenny Nyströmskolan - Här börjar din framtid!

Jenny Nyströmskolan erbjuder utbildningar som spänner över ett brett område. Här får du möjligheten att växa i en trivsam och inkluderande miljö där studiero är en självklarhet. Våra engagerade och kompetenta lärare och vår elevhälsa hjälper varje elev att utveckla...

Läs mer om Jenny Nyströmskolan och visa alla program.

Sponsrad