RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Vintersport

Jämtlands Gymnasium, i Östersund
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Utbildningsinfo

Alpint, längd och skidskytte på Jämtlands Gymnasium 

Utbildningen för dig som är sportfantast! Här får du möjlighet att utöva din idrott på skoltid tillsammans med andra sportentusiaster. Du läser idrottsprogrammet i kombination med ett av följande gymnasieprogram:

  • Ekonomiprogrammet (inriktning Ekonomi)
  • Barn- och fritidsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (inriktning Beteendevetenskap)
  • Naturvetenskapsprogrammet (inriktning Naturvetenskap)

Alla som läser idrottsprogrammet tillhör dock en idrottsklass där schemat är anpassat efter idrottens behov. Utöver de ordinarie kurserna som ingår i ett nationellt program läser du 500-700 poäng specialidrott på Jämtlands gymnasium.

Vintersport

Vill du kombinera en elitsatsning inom alpint, längd eller skidskytte med studier är Idrottsprogrammet Vintersport en möjlighet att få ut det bästa av två världar.

På detta program får du lära dig vad som krävs för att bli en elitåkare samtidigt som du tränar din förmåga till kritiskt tänkande och förmåga att ta eget ansvar. Det blir ganska mycket egenarbete eftersom du under perioder kommer att befinna dig på träningsläger. God disciplin kommer att hjälpa dig att klara skolan.

Träningen på inriktningen Vintersport

På Idrottsutbildning (NIU), Vintersport tränar du tre till fyra förmiddagar per vecka samt får flera särskilda träningsveckor under läsåret. Utbildningen har ett tydligt individperspektiv där taktik, teknik, fysisk träning samt mental träning ingår. Stor vikt läggs vid den praktiska träningen. Alla får en egen individuell utvecklingsplan som finns med som bas under tiden på Idrottsprogrammet. Ranking av färdigheter, personliga omdömen, omfattande fysiska tester, personliga samtal med mera finns med som ett stort block i utbildningen.

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)

Idrottsprogrammet på Jämtlands gymnasium har certifieringen Nationellt Godkänd Idrottsutbildning och har nära samarbete med specialidrottsförbunden. Som elev på idrottsprogrammet kommer du tre till fyra förmiddagar per vecka att få ägna dig åt träning, samt att du får särskilda träningsveckor under året.

Individuell utveckling står i fokus på Idrottsprogram och alla elever får en egen utvecklingsplan som finns med dem under hela studietiden. Taktik, teknik, fysisk- och mental träning ingår i undervisningen. Du kommer att ha elittränare till ditt förfogande under utbildningen och de finns där för att peppa dig och hjälpa dig nå de mål ni sätter upp.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Vintersport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Östersund

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Vintersport

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Vintersport så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jämtlands Gymnasium
Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...

Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad