Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Röster från Handelsgymnasiet i Malmö

Letar du efter ett gymnasium där du kan trivas samtidigt som du förbereder dig för framtiden på bästa sätt? Då kanske NTIs Handelsgymnasie är något för dig. Eleverna på NTIs gymnasier runt om i Sverige har mycket positivt att säga om sin skola, sina lärare och den härliga stämningen.

Handelsgymnasiet

Johan Lindfors på NTIJohan Lindfors, EC
"Här är det lugnt och seriöst"

- Min första tanke när jag började på skolan var att gå nät, men mitt val blev tillslut programmering. Drömjobbet är att bli speldesigner. Att få skapa någonting av bara en kod är jättekul. Jag spelar mycket fotboll på fritiden, så Pro Soccer Evolution är mitt favoritspel.

- I vår klass går väldigt många olika personligheter. Man alla har vi programmeringen gemensamt. Jag funderar på att gå vidare till en högskola på Gotland.

- Programmering är bra för den som vill jobba självständigt och har disciplin. Annars kan det bli svårt att hitta motivationen när man stöter på problem. Uthållighet är viktigt och man får inte vara beroende av andra.

Deniz Ström går på NTIDeniz Ström, MP
"Jag trivs jättebra - vår klass klickade på en gång"

- Jag valde NTI-skolan efter att ha läst på och gått på öppet hus. Jag gillade vad jag såg. Och det är skönt att plugga centralt.

- Jag trivs jättebra - vår klass klickade på en gång. Lärarna är bra. De är roliga och får klassen att hålla ihop. Vi har faktiskt en jättemysig stämning. Det är klart att lärarna kan vara allvarliga också. De lär oss mycket och är kunniga. Sedan är det jättebra med lunchen - att man själv kan välja det man är sugen på med lunchkortet. Vi tjejer gillar indiskt.

- Jag valde media eftersom jag vill jobba kreativt med reklam i framtiden. Just nu har vi ett projekt där vi gör en dokumentärfilm på två minuter. Vi ska intervjua en boxare.

- Det är mer vuxet här, man känner sig mognare. Skolan är fin, så pass liten och hemtrevlig.

Christian Lönnqvist går på NTI gymnasietChristian Lönnqvist, MP
"Mobbning finns inte"

- Jag har pluggat USA ett år emellan, så jag har kommit ny till den här skolan två gånger. Det har aldrig varit några problem att komma in i klassen. Det finns en väldigt bra stämning på skolan. Mobbning finns inte.

- Jag har suttit i skolans elevråd sedan jag började. Det är riktigt roligt att vara ordförande och jag har lärt mig att ta ansvar för en stor grupp. Vi har fått igenom en hel del förändringar.

- De flesta lärarna är unga och mycket engagerade i det de gör. De har jobbat inom branschen. Är man intresserad av att gå vidare efter studierna finns stödet där. Lärarna kan verkligheten utanför skolan.

- Jag tycker också att det är jättebra att vi får gymkort i ettan och tvåan. Vi kör idrott och hälsa på gymmet, men jag använder det flitigt även på fritiden.

Johanna Lampinen går också på NTI gymnasietJohanna Lampinen, MP
"I vår klass är ingen utanför - alla är med alla"

- Det är bättre än bra här! På min förra skola fick man inte se ut som man ville utan att bli utpekad. Här får jag vara mig själv. Då är det roligt att lära sig eftersom man känner sig trygg. I vår klass är ingen utanför - alla är med alla.

- Lärarna är bra på att lära ut. De har "magiska" fingrar och ger oss det vi behöver. De ger oss svar på våra frågor på ett respektfullt sätt. Och de sätter inte killar och tjejer i olika fack och tycker att tjejer ska vara tysta. Vi får alla samma chans att ta plats.

- Förut hade jag svårt för matte. "Nej usch!" kände jag när jag öppnade matteboken och så såg bara siffror och parenteser. Men här kan lärarna förklara. Nu har jag ingenting emot matte. Jag har liksom gått från botten till mitten. Matte är helt ok! Efter skolan får jag en timme extra hjälp med matten om jag känner att jag vill och behöver det. Ett av mina mål är att ge ut en bok innan jag fyllt 25.

Julia Junedahl trivs på NTIJulia Junedahl, EC
"Vet man vad man vill så är det här en bra skola."

- Jag har bara gått i tre veckor men trivs jättebra. Första veckan var lite nervös, men spännande. Och jag har kommit in i klassen jättesnabbt.

- Lärarna är väldigt inspirerande. De har en positiv inställning i hur de berättar. Man vill faktiskt göra som de vill! Det är skönt med en liten skola där alla är så specialiserade.

Jag tänkte att gymnasiet skulle kännas mycket större och svårare, men det går riktigt bra. Det är mycket mysigare än vad jag trodde. Vet man vad man vill så är det här en bra skola. Mitt framtidsmål är att fixa ett jobb som jag trivs med.

- Maten är jättebra. Vi har ett restaurangkort som är laddat med femtio kronor om dagen. På femton restauranger här omkring får vi välja en rätt. Man vet att man blir mätt. Så vi provar runt lite och så får vi se vilka restauranger vi kommer tillbaka till.

Martina Wahlström gillar lärarna på NTIMartina Wahlström, EC
"Här kan vi alla vara med och påverka."

- Lärarna lyssnar på oss. Och rektorn - hon känns som vår kompis. En gång fungerade det inte med en vikarie. Då lät de inte dagarna gå. De agerar efter en lektion. Problem löser sig på en gång här.

- Det känns bra med en liten skola. Här kan vi alla vara med och påverka. När jag var ny tog lärarna hand om mig direkt. De tar tag i saker snabbt och gör allting bra. Vi har bra sammanhållning på skolan. Man vet vem alla är här. Det är bra stämning här på skolan. Jag har bättre betyg nu än jag hade i nian!

- Vi har ett intranät så att alla föräldrar kan se våra studieresultat och vår närvaro, och vi kan se alla läxor och provdatum. Föräldrarna har full insyn. Det tycker jag är bra. Och är någon sjuk ser alla lärare det på en gång.

- Och så är maten jättegod!

Viktor Olsson känner sig väl behandlad och motiverad på NTIViktor Olsson, EC
"Man känner sig mer vuxen och blir motiverad."

- Jag tycker att lärarna behandlar oss mer som kollegor än som skolelever. Det är gör att man känner sig mer vuxen och blir motiverad. Jag läser en högskoleförberedande inriktning med mycket matte, fysik eller kemi. Jag ska söka vidare till högskolan och vill specialisera mig på dessa ämnen.