Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Längdskidor

Kommande Öppet hus
28 oktober, 2024 09:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
28 oktober, 2024 09:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två personer som åker längdskidor

Längdskidor

Utvecklas som skidåkare i en miljö där många utav landets bästa uthållighetsidrottare bor och tränar!

Välkommen att ansöka till ett av Sveriges mest moderna längdskidgymnasium. Gör som över flera hundra andra idrottare redan valt att göra, studera på en modern skola och kombinera det med idrott. Ta möjligheten att uppleva den fina och inspirerande träningsmiljö som finns i och kring Falun. Vad sägs som intervaller i mördarbacken eller ett distanspass på VM-banorna uppe på Lugnet? Här får du möjlighet att träna i samma miljö som de aktiva inom skidhögskolan Dala Sports Academy och många av landets bästa längdskidåkare. 

Hagströmska Gymnasiet – längdskidor erbjuder träningar 4ggr per vecka på skoltid. Tillsammans med våra meriterade och erfarna tränare som ger dig det senaste inom träningsmetoder och teknik ges du hos oss möjligheten att kombinera skola med en idrottskarriär.

Flytta till Falun?

Det är många som väljer att flytta till Falun för att gå på vår skola och följa sina drömmar. Varje år flyttar ett hundratal nya elever in på våra elevboenden och sammanlagt har vi cirka 230 elever som bor utspritt över hela Falun. Vi har som ambition att hjälpa alla elever som ska kombinera sina studier med någon av våra idrotter på skolan och inte bor i Falun eller närområdet med elevboende.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Längdskidor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Längdskidor

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Längdskidor så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Hagströmska gymnasiet i Falun
Gruvgatan 2
791 62 Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

På Hagströmska gymnasiet i Falun samlas idrottare från hela landet i en unik tränings- och studiemiljö. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp och...

Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Sponsrad