Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Polhemsgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Lektion

Läs Juridik på Polhemsgymnasiet i Göteborg

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill läsa vidare inom till exempel juridik, ekonomi eller marknadsföring.

Du som läser Ekonomiprogrammet på Polhemsgymnasiet får tillfälle att visa dina kunskaper i såväl teoretiska moment som i kreativa uppgifter och projekt där vi samarbetar mellan olika ämnen. Genom intressanta studiebesök och gästföreläsare från verkligheten får du fördjupade kunskaper och variation i undervisningen. Efter tre år på Polhemsgymnasiet är du inte bara behörig till, utan också väl förberedd för högre studier på universitet.

Inriktning Juridik

Du tränar på att identifiera, analysera och lösa juridiska problem. Inriktningen erbjuder fördjupningar inom ämnen som straffrätt, kriminologi och retorik. Exempelvis läser du kursen Kriminologi där vi undersöker varför brott begås och hur de förhindras. Inom retorik får du lära dig att tala för din sak och slipa dina argument. Du får också prova på juridiskt arbete genom praktiska moment som exempelvis rättegångsspel. Inriktningen lär dig om hur juridiken påverkar privatliv, yrkesliv och samhällsliv. Du får perspektiv på hur samhället fungerar både i Sverige och internationellt.

Engagerade och utbildade lärare

På Polhem möter du engagerade och utbildade lärare som får dig att använda din fulla potential att nå längre än du trodde var möjligt.

En inspirerande skolmiljö

På Polhemsgymnasiet har vi fokus på att vara en kunskapsskola där studiemotiverade elever tar sig an utmanande kurser med siktet inställt på högskolan

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Polhemsgymnasiet
Diagonalen 4
417 56 Göteborg

Polhemsgymnasiet – för dig som vill mer

Om du vill ha en riktigt bra grund för högre studier är Polhemsgymnasiet platsen för dig. Skolmiljön här ger dig alla förutsättningar att lyckas, och med många studiemotiverade klasskamrater kan du räkna med fullt fokus på lärande från dag ett....

Läs mer om Polhemsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad