Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Möt eleverna Sarah och Zalok!

Sarah 

Årskurs 1 

Först när jag funderade på att söka gymnasium tänkte jag på djurgymnasium, men sen blev jag mer intresserad av att sjunga och skådespeleri. När jag kollade upp vilka som hade den inriktningen var det Frysen som passade bäst, och mina föräldrar höll med.  

Det kändes väldigt kul att börja på gymnasiet, jag kände mig klar med grundskolan. Här trivs jag! De flesta ämnen känns kul, men jag älskar musik, bild, teater, svenska och historia. Jag gillar att det är blandade ämnen på Estetiska verksamheter, jag får använda så många av mina förmågor, som att få sjunga och måla. Visa att jag är duktig på det. Jag gillar också att skriva egna böcker, särskilt på engelska och här kan jag dessutom måla till böckerna. Det är kul att skapa egna språk och symboler, som Tolkien jag gillar hans böcker. I framtiden skulle jag vilja bli skådis eller författare och ge ut mina böcker. Jag skriver även egna sångtexter och musikaler som är inspirerade av River Dale som jag tycker mycket om. 

Vi har musikhistoria på torsdagar, och på fredagar sjunger vi och ska ha en show! Vi har precis börjat välja låt. 

Det jag är mest peppad på utbildningen är nog Gymnasiearbetet. Där skulle jag vilja sätta upp en musikal av mina böcker och skriva musiken till. Vi kommer ha praktik också, men det har jag inte hunnit fundera så mycket på än, men det skulle vara kul att få vara på en teater!  

I framtiden skulle jag vilja bli skådis eller författare och ge ut mina böcker.  

                                                                                                                                                        

Zalok 

Årskurs 1 

Jag fick hjälp att söka gymnasium, och eftersom jag gillar Estetiska verksamheter blev jag tipsad om Fryshuset Gymnasium. Det bästa här är lärarna!  

Mitt favoritämne är bild, att rita, måla, allt! Just nu gör vi en mobil som vi målar, en sådan du hänger upp i taket med olika dekorationer i olika former som hänger ned.  

Det är bra att vi får testa olika saker på Estetiska verksamheter, som teater och musik utöver bild. På musiken gillar jag piano och gitarr mest, jag gillar att spela kurdisk och arabisk musik! 

I framtiden skulle jag vilja bli undersköterska, och jag hoppas att jag kan ha något liknande som praktik, som att hjälpa gamla.  Läs mer om Fryshusets Anpassad Gymnasieskola

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Fryshusets Anpassad Gymnasieskola.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.