Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning: Grafisk design

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Grafisk Design

På Grafisk design får du från första stund börja skapa från penna till dator. Om du är intresserad av att måla, rita och skapa grafik i dator är grafisk design utbildningen för dig. Du måste inte ha några förkunskaper när du söker till oss – men att ha ett intresse för färg och form är viktigt. 

Vad får jag lära mig på Grafisk Design?

Dina viktigaste verktyg under utbildningen är dator, penna, Photoshop, Indesign, illustration och PMS-skalor.Under din tid hos oss kommer du att bli vägledd av lärare med erfarenhet inom reklam och grafisk design som stöttar dig från idé till färdig grafisk produkt.

Utbildningen ger både grundläggande kunskaper inom bild- och formområdet och stimulerar till personlig utveckling i idéformulering och gestaltning. Du lär dig bland annat arbeta i Adobe CC och skapa allt från layouts och logotyper till illustrationer och grafik.

Efter examen

Efter tre år är du väl förberedd för vidare studier inom grafisk design. Det finns mängder av vidareutbildningar och specialiseringar inom branschen för dig som vill fortsätta. Du får också behörighet till studier på högskola och universitet mot en mängd andra yrken.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning: Grafisk design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Västerås

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning: Grafisk design så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Västerås – här kommer vi!

Nu tar vi steget och startar Designgymnasiet i Västerås till hösten 2024! Designgymnasiet förbereder dig för att nå dina designdrömmar och för vidare studier på yrkeshögskola, högskola och universitet. Har du också designdrömmar?Designgymnasiet Västerås bygger en unik skola med en...

Läs mer om Designgymnasiet Västerås och visa alla program.

Sponsrad