Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

En skola för gemenskap

Både Andlib och Remi som går Samhällsvetenskapsprogrammet på Brännkyrka gymnasium är övertygade om att utbildningen kommer att leda till deras drömjobb.

- Jag tror att man har stora möjligheter efter att ha gått Samhällsprogrammet på Brännkyrka Gymnasium, säger Andlib

Läs mer om vad Andlib och Remi tycker om sin utbildning på Brännkyrka Gymnasium.

Brännkyrka Gymnasium

Vill bli socionom eller barnpedagog

Andlib går SA med inriktning beteendevetenskap och internationella relationer, medan Remi går SA inriktning Samhällsvetenskap. Båda drömmer om att få arbeta med barn eller personer som har det svårt i samhället och kan tänka sig att studera vidare för att bli socionomer. Remi kan också tänka sig att bli Barnpedagog. Andlib säger:

- Jag tror att man har stora möjligheter efter att ha gått Samhällsvetenskapsprogrammet på Brännkyrka Gymnasium. Det är ju väldigt populärt att studera humanistiska ämnen!

Brännkyrka Gymnasium

Remi tycker att inriktningen mot beteendevetenskap är väldigt bred och att man lär sig mycket. Dessutom lär man sig mycket om sig själv och kan på så sätt lära sig mycket om sig själv. Han säger:

- Beteendeinriktningen förbättrar även din personlighet.

Kriminologi, Psykologi och Internationella relationer

Andlib som läser beteendevetenskap har valt att fokusera på internationella relationer och läser en del kurser i ämnet. Hon läser även filosofi och psykologi. Kurser i samhällsvetenskap följer med under alla tre åren på gymnasiet. Remi som har valt inriktning samhällsvetenskap läser även kurser i kommunikation och kriminologi. Andlib säger:

- Alla specialämnena på programmet har varit otroligt roliga!

Varierad undervisning på Brännkyrka Gymnasium

Bådas gymnasieutbildning har ett liknande upplägg. De arbetar både självständigt och i grupper. Ibland gör de projektarbeten och ibland har de prov eller inlämningar. Undervisningssättet varierar mycket och man får testa på det mesta. Lärarna är de bästa tycker Andlib.

Brännkyrka GymnasiumDet bästa med SA på Brännkyrka Gymnasium

Det bästa med SP på Brännkyrka Gymnasium är att ämnena är roliga och intressanta och att det finns massor av kurser att välja mellan som individuellt val. Programmet öppnar även många dörrar och är bra för den som inte vill bestämma sig för vad man vill bli redan på gymnasiet.

- Jag visste att jag ville läsa beteendevetenskap och Brännkyrka hade den inriktningen. Dessutom fick jag en bra känsla av skolan när jag gick på deras öppet hus, säger Adlib

- Jag ville gå samhällsinriktningen på SA och hade hört från en barndomsvän att Brännkyrka Gymnasium var en bra skola, säger Remi

Internationellt och mångkulturellt

Om Remi och Adlib fick beskriva skolan med två ord skulle de beskriva den som mångkulturell och internationell. Båda två vill rekommendera gymnasieskolan för dig!