Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasium.se’s nyhetsbrev

Förbered dig för gymnasievalet!

gymnasium.se erbjuder den mest intressanta informationen för dig som ska börja studera på gymnasiet eller kanske hjälper någon annan som står inför gymnasievalet.
I ett nyhetsbrev samlar vi all möjlig information som är gymnasierelaterad, såsom:
  • Tips om nya funktioner
  • Nyheter inom gymnasievärlden
  • Förslag på intressanta program och skolor
  • Viktiga händelser
  • Att tänka på som gymnasieelev
Detta är bara ett urval av vad vi ger för information, så om du är intresserad fyll i dina uppgifter så får du nästa nyhetsbrev från gymnasium.se!Registrera dig


Avregistrera dig från nyhetsbrevet
  Logga in här för att ändra din prenumeration  


Nyhetsbrev från

2020


Quiz: vad kan du om skolhistoria?

I årets sista nyhetsbrev delar vi med oss av ett roligt quiz: vad kan du egentligen om svenska skolan? Quizet består av 10 faktafrågor som testar dig i både nutida och dåtida historia om skolan.

Är du en högpresterande elev som lägger ner mycket energi och tid på ditt skolarbete? Vi delar med oss av tips om hur du kan nå din fulla potentia– samtidigt som du mår bra!

Vi vill även slå ett slag för vår årliga tomtejakt på gymnasium.se! Det har gömt sig en tomte bland våra program på sajten. Leta reda på tomten för din chans att vinna ett presentkorpå Nextory, Readly, Akademibokhandeln eller Barncancerfondens Gåvobrev till ett värde av 300 kronor! För att vinna måste du klicka på tomten och fylla i ett kort formulär där du motiverar varför just Du ska vinna! En ledtråd är Teknikprogrammet...

Trevlig julläsning!
♥teamet bakomgymnasium.seHjälp på traven inför gymnasievalet!

I novembers nyhetsbrev får du tips på hur du kan prioritera inför gymnasievalet – hur ska man egentligen tänka inför valet gymnasieskola vs. gymnasieprogram?

Om du deltog på den Digitala gymnasiemässan 19-21 november vill vi jättegärna veta vad du tyckte om mässan. Som tack för hjälpen är du med i utlottningen av fyra biobiljetter!

Kanske söker du efter ett extrajobb, men undrar hur du ska skriva ditt cv utan större arbetslivserfarenhet? Vi har tipsen!

Lycka till med gymnasievalet!
♥teamet bakom gymnasium.seBesök den Digitala gymnasiemässan!

Står du inför ett gymnasieval? Då är du varmt välkommen till den Digitala gymnasiemässan19-21 november på gymnasium.se! Den här gången slår vi oss samman med Sveriges största gymnasiemässa: Stockholmsmässan. Kom och träffa skolor online på en helt virtuell mässa i 3D-format!

Vi på gymnasium.se vill gärna veta vad era behov är just nu och hur vi kan skapa bättre förutsättningar för er under covid-19. Vi har därför skapat en undersökning om covid-19 och gymnasiestudier. Den tar bara några minuter!

Skulle du vilja ha lite extra pengar under din studietid? Då kan du söka ett stipendium! I det här nyhetsbrevet berättar vi mer om hur du söker och vilka stipendier du kan söka.

Lycka till med gymnasievalet!
♥teamet bakom gymnasium.seSe hit för pluggmotivation!

Nu när höstterminen är i full gång och proven trillar in kanske du kan behöva en extra push i ditt pluggande. I det här nyhetsbrevet tipsar vi om hur du hittar din pluggmotivation och vilka skolor som har lediga platser kvar om du ångrar ditt gymnasieval. För dig som vill förbereda dig inför nationella proven i svenska föreslår vi att du gör vårt svenskaquiz!

Trevlig läsning!
♥teamet bakom gymnasium.seNu är höstterminen igång!

I terminens första nyhetsbrev hittar du pepp och bra information inför skolstarten. Känner du att ditt gymnasieval inte blev riktigt rätt och undrar vad du gör nu? Kanske vill du kicka igång hösten med att förbättra din studieteknik? Vi har tipsen!

Nu kör vi!
♥teamet bakom gymnasium.seBra tips inför gymnasiet!

Än är det lite kvar av sommarlovet, men för dig som redan nu börjar längta till skolan drar igång får du här lite läsning för en skön dag i solstolen!

Kanske undrar du hur betygssystemet fungerar på gymnasiet? Och visste du att du kan få studiehjälp under dina gymnasiestudier via CSN? Det här nyhetsbrevet kommer fullastat med bra tips inför gymnasiet!

Ha en fortsatt fin sommar!
♥teamet bakom gymnasium.seGlad sommar från gymnasium.se!

Har du fått F i betyg? Vi har tips på vad du kan göra nu och svar på flera av dina frågor. Du kan även läsa mer om fördelarna med att gå gymnasiet och hur många som jobbar och studerar vidare efter studenten.

Vi vill även passa på att önska dig ett härligt sommarlov!


Trevlig läsning!
♥teamet bakom gymnasium.seSista rycket innan sommaren!

I det här nyhetsbrevet kan du läsa mer om hur gymnasieeleven Elin tycker det är att läsa på distans på grund av coronaviruset.

Missade du den Digitala gymnasiemässan? Ingen fara, vi har samlat information om alla medverkande skolor som du kan få ta del av i efterhand.

För dig som ska börja gymnasiet – i vår årliga Gymnasievalsrapport kan du läsa mer om hur elever väljer gymnasium och vad som påverkar dem i sitt val. Kanske kan du få några tips på vägen!


Trevlig läsning!
♥teamet bakomgymnasium.seHitta din gymnasieskola digitalt!

I april och maj äger omvalet inför gymnasiet rum, men på grund av situationen med corona har alla öppet hus ställts in. Vi på gymnasium.se bjuder därför in dig som står inför ett gymnasieval till vår digitala gymnasiemässa – missa inte möjligheten att få veta mer om din drömskola!

Kom du inte in på något av dina val? Oroa dig inte, det är inte kört för det! Vi har tipsen på vägarna du kan ta för att fortfarande få den gymnasietid du önskar.

Månadens Yrke i april är sjuksköterska – en yrkesgrupp som gör hjälteinsatser under coronakrisen.


Lycka till med gymnasievalet!
♥teamet bakomgymnasium.seDistansundervisning – vi har tipsen!

På grund av coronaviruset beslutades det i veckan att alla Sveriges gymnasieskolor ska sköta sin undervisning på distans. Det påverkar såklart många elever och vi har därför skapat en sida med många bra artiklar om coronaviruset och skolan, men även länkar till sidor med bra information och hjälp.

Om du går på högstadiet och fortfarande är fysiskt på plats i skolan bör du läsa artikeln om hur du gör för att skydda dig mot smittan.


Trevlig läsning!
♥teamet bakomgymnasium.seTips inför nationella proven!

Tycker du att det är svårt att veta hur du ska förbereda dig inför nationella proven? I det här nyhetsbrevet har vi samlat tips och användbara länkar inför de olika proven – allt för att hjälpa dig på vägen.

Vi vill även passa på att slå ett slag för vår gymnasievalsundersökning som vi på gymnasium.se genomför för att ta reda på hur blivande gymnasieelever känner inför gymnasievalet. Delta i undersökningen för din chans att vinna fyra biobiljetter för dig och dina vänner!

Älskar du att laga mat? Då måste du spana in Månadens Yrke som i februari är kock!

Lycka till!
♥ teamet bakom gymnasium.seVår stora gymnasievalsspecial!

När det är dags att välja gymnasium kan det vara många frågor som snurrar  – hur går ansökningsprocessen till där jag bor?  Vad ska jag tänka på när jag söker skola?  I det här nyhetsbrevet har vi samlat all information du behöver inför ditt gymnasieval. 

I samband med just gymnasievalstiderna genomför vi på gymnasium.se en undersökning för att ta reda på hur blivande gymnasieelever känner inför gymnasievalet. Vad påverkar ditt beslut, var letar du information och hur vill du komma i kontakt med skolor? Delta i undersökningen för din chans att vinna två biobiljetter för dig och en vän! 
Sist, men inte minst, personbilsmekaniker får kicka igång året som Månadens Yrke i januari!                                             

Lycka till med gymnasievalet!

♥ gymnasium.se       
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin