Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

"På Klara kan jag vara mig själv"

Elin på Klara Sundsvall

– Jag valde Naturprogrammet för att jag ville läsa en bred utbildning och ha många valmöjligheter i framtiden. Jag läser mitt andra år nu och jag trivs jättebra, säger Elin. 

Vad var viktigt för dig vid val av gymnasium?

- Det var viktigt för mig att välja ett gymnasium där jag kunde se mig själv passa in. På KLARA kan jag vara mig själv, jag känner mig trygg och jag får en annan kontakt med lärare och elever som jag tidigare inte har upplevt. 

Vad är det bästa med KLARA?

- Jag upplever att alla hjälps åt, det är inte svårt att få den hjälp jag behöver av mina lärare och klasskamrater. Det är en fin balans mellan att ha kul och att plugga hårt. Gemenskapen skiljer sig från andra skolor, här är alla vänner och respekterar varandra, det skapar en stor trygghet på skolan. 

- När jag började på KLARA så hade vi en kick-off för alla ettor, det lyfte verkligen gemenskapen. Utöver det har vi årliga aktivitetsdagar, tävlingsdagar och kultävling. Kultävling innebär att vi under våra tre år på KLARA är med på olika tävlingar, klassen som vinner flest kulor får springa ut först på studenten. 

Vad är ditt bästa tips inför gymnasievalet?

- Mitt bästa tips för dig som ska välja gymnasium är att läsa på så mycket som möjligt om skolan. Besök en gymnasiemässa, gå på öppet hus och testa även på att vara elev för en dag! Det är inte förens du besöker skolan som du kan känna om du kommer att trivas eller inte.