"En skola som erbjuder många möjligheter"

ProCivitas Malmö

Filippa tycker att de kunniga lärarna, den inspirerande miljön och den välkomnande kårandan är det som utmärker ProCivitas.

Hur kommer det sig att du valde ProCivitas Malmö?

- Jag upplevde att det helt enkelt var en skola som erbjuder många möjligheter!

På ProCivitas uppmuntrar de en att engagera sig i saker man tycker är intressanta och att ta till vara på alla möjligheter. Efter att ha besökt flera olika öppna hus och gått på olika skuggningar valde jag Naturvetenskapsprogrammet. Det ger en väldigt bra grund att stå på inför framtida studier.

Hur är lärarna på skolan?

- Lärarna är otroligt kunniga. Många av våra lärare utmärker sig genom att de exempelvis har forskat inom sina ämnen vilket gör att de alltid har svar på alla möjliga frågor. Dessutom ser de alltid till att det är högt i tak. 

Berätta om stämningen på skolan! 

- Stämningen på skolan är energisk och inspirerande. Alla är motiverade och engagerade, sådant lyfter energinivån och bidrar till en väldigt positiv stämning på skolan. 

Berätta om kårandan på skolan!

- Fantastisk! Elevkåren engagerar verkligen alla på skolan, såväl elever som personal. De ser till att det finns roliga evenemang och temaveckor för alla årskurser att se fram emot, både på skoltid och efter skoltid. Man blir väldigt glad av deras engagemang och elevkårens aktiviteter är en stor del av att gå på ProCivitas.

Vad har du för framtidsplaner? 

- Jag vill plugga vidare till ingenjör, gärna på Chalmers i Göteborg eller utomlands.  

Varför ska man välja ProCivitas?

- Man ska välja ProCivitas om man är studiemotiverad, vill utvecklas och gillar att ta sig an nya möjligheter, på ProCivitas får man chansen att göra det. 

Vad är dina tips till en elev som ska välja gymnasium?

- Lita på din magkänsla! Besök skolan på öppet hus, skugga en klass, läs på om skolan och prata med elever som går på skolan, det kommer ge dig en bra bild av skolan!