Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

"Det finns ett klimat på skolan som gynnar studierna"

ProCivitas Helsingborg

Adam går i årskurs 2 på ProCivitas Helsingborg. Adam är intresserad av företagande och marknadsföring och har under sitt senaste läsår drivit ett eget UF-företag tillsammans med sina klasskompisar. 

Varför ProCivitas?

Jag ville gå på den skola jag ansåg vara bäst för mig och ProCivitas var den enda skolan som jag inför mitt gymnasieval, enbart hörde positivt om. Skolan är väldigt bra och lever verkligen upp till de förväntningar jag har på undervisningen. Att det samtidigt är väldigt bra stämning är ett stort plus. Det som jag upplever skiljer ProCivitas från andra skolor är att alla är väldigt studiemotiverade. Det finns ett klimat på skolan som gynnar studierna och här ger alla det lilla extra. Det känns verkligen som att jag har hittat rätt!

Att driva UF-företag

Jag läser Ekonomiprogrammet, jag har alltid varit intresserad av PR, marknadsföring och företagande. Här har jag fått chansen att driva ett eget UF-företag vilket passar mig väldigt bra. 

Vi startade vårt UF-företag i början av årskurs 2 och det ligger en hel del jobb bakom det och har varit rätt tufft. Att driva ett företag har gett mig inblick i arbetslivet och hur det är att vara egenföretagande. Det är ett stort ansvar och jag har lärt mig otroligt mycket längst vägen, framförallt har det varit väldigt kul! 

Kunniga och lyhörda lärare

Lärarna är otroligt bra och är väldigt kunniga. De vill att man ska lyckas, är väldigt engagerade och lägger ner mycket tid för att vi elever ska nå våra mål. 

Våra lärare ser till att göra undervisningen så rolig som det bara går och ser till att vi får rätt förutsättningar för att lyckas. 

Berätta om stämningen på skolan!

Stämningen på skolan har överträffat mina förväntningar, det känns som att alla känner varandra och när man är ny på skolan så tar 3:orna hand om en. Vi gör mycket både på skoltid och utanför skolan för att skapa en bra gemenskap. Vi har också en väldigt aktiv elevkår som har stort inflytande kring exempelvis studenten och andra evenemang på skolan. 

Vad har du för framtidsplaner? 

Jag tycker att PR och marknadsföring är väldigt intressant. Jag vill läsa vidare direkt efter gymnasiet, gärna ekonomi på Uppsala universitet. 

Vad är dina tips till en elev som ska välja gymnasium?

Ta ditt gymnasieval seriöst och bry dig inte om vad dina vänner väljer. Vill du skapa dig de bästa förutsättningarna inför framtiden ska du välja ProCivitas.