Wenströmska gymnasiet

Wenströmska gymnasiet ersätts av sex nya skolor

Från och med 1 juli 2010 omstruktureras Wenströmska gymnasiet. Verksamheten delas upp i sex mindre skolor. De nya gymnasierna har tydliga branschinriktningar och erbjuder utbildningar med hög kvalitet. De har, precis som Wenströmska, fått sina namn från en Västerås-person med anknytning till skolans inriktning.

De nya gymnasieskolorna är:

  • Hahrska gymnasiet
    Här finns Energiprogrammet och Bygg- och anläggningsprogrammet.
  • Tranellska gymnasiet
    Här finns Hotell- och restaurangprogrammet samt Livsmedelsprogrammet (Bageri och konditori).
  • Wijkmanska gymnasiet
    Vårt teknikcollege där Teknikprogrammet, Elprogrammet samt Industriprogrammet finns.
  • Widénska gymnasiet
    Vårt idrottscollege där Idrottsprogrammet NV/SP, Naturvetenskapliga programmet Idrott samt Samhällsvetenskapliga programmet Idrott finns.
  • Lidmanska gymnasiet
    Vår gymnasiesärskola.
  • Frimanska gymnasiet
    Här finns de individuellt anpassade programmen Wegas, Fenix, IVIK och IV.
Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Wenströmska gymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Ombyggnad 2010-10-19   Sara Jag undrar om det kommer ske någon ombyggnad av den tidigare skolans lokaler för att understryka de nya gymnasierna och deras inriktning?' Sara
0 byggår 2010-06-16   virre Hej När byggdes wennströmska
Visar 1-2 av 2 inlägg


Wenströmska gymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information