VTC-gymnasiet

VTC-gymnasietVTC-gymnasiet är en ny gymnasieskola som inryms i teknikhuset i f.d. ATS (Arméns Tekniska Skola) lokaler på Fyrvallaområdet i Östersund.

Skolan omfattar Fordonsprogrammet och har fyra inriktningar: Personbilsteknik, Maskin- & lastbilsteknik, Transportteknik och Karosseriteknik. VTC-gymnasiet har ett nära samarbete med branschen och befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede.

Inom inriktningen personbilsteknik finns profileringen motorsport där skolan samarbetar med flera framgångsrika team, både inom rally, superkart, dragracing och skotercross. Se fliken Motorsport för mer information.

Teknikhusets lokaler är speciellt byggda för fordonsteknisk utbildning och ligger i direkt anslutning till Mittuniversitetets campus. Delar av verksamheten bedrivs även i Furulund (strax norr om Odenskog) i nybyggda lokaler.

Inom Vehicle Technical Centre-klustret erbjuds det dessutom fortbildning av yrkesverksamma tekniker och chaufförer, samt Sveriges första universitetsutbildning i fordonssystemteknik på Mittuniversitetet.

Internationalisering ökar i betydelse och man satsar på tekniska språkkunskaper och har elevutbyte med bl.a. en skola i Kalifornien och med bilbyggarföretaget Prodrive i England. Se fliken Projekt för mer information.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om VTC-gymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Reperation av bil på gymnasieskolan? 2009-07-25   Johan Tjenna. Tar vtc gymnasiet emot privatägda bilar för att reparera? Har nämligen en del problem med min bil och skulle kunna tänka mig att lämna ifrån mig den till er. / Johan
Visar 1-1 av 1 inlägg


VTC-gymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information