Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Trollhättans Praktiska Gymnasium

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Trollhättan

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid!

Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja jobba och tjäna pengar, starta eget bolag eller studera vidare på högskola eller universitet. Vi tror på att varva teori med mycket praktik, det ger en helhet i undervisningen och du får chans att testa på ditt framtida yrke. Många av våra elever har en anställning redan innan studenten, ofta på sin APL-plats.

Praktik

APL står för arbetsplatsförlagt lärande och syftet är att förbereda dig för arbetslivet och utveckla dina yrkeskunskaper. APL innebär att du har praktik ute på ett företag i minst 15 veckor av din gymnasietid. Mycket praktik gör att du som elev får en bra insyn i branschen och känner dig trygg i din arbetsroll. Dessutom får du möjlighet till att skapa värdefulla kontakter för framtiden.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Utlandspraktik

Praktiska Gymnasiet deltar i EuroPraktiska och samarbetar med företag i Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland. Detta innebär att du som elev har möjlighet att göra din praktik utomlands, oftast kring tre veckor där du lär dig mycket om dig själv och ditt jobb.

Välkommen in i gemenskapen!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Praktiska gymnasiet Trollhättan

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Frisör 2011 2011-04-07   Pauliina hejsan! jag undrar lite om vad som krävs för att komma in på frisörutbildningen i trollhättan till hösten? Hur många har sökt och vad är läg...
1 resturang och livsmedelprogramet 2010-12-01   jo Hej jag vill gå på Resturang och Livsmedelprogramet jag undrar hur mycket poäng som krävs och vilka inriktningar som finns. MVH Jessica Olsson
0 ?? 2010-10-07   sophi hej. jag vill hjärna bli barnmorska men jag undrar vilken linje man ska gå då? tack i förväg!
1 heej! 2010-09-04   Elvira Segerqvist hej! jag undrar hur många poeng som krävs, för barn och fritid 2011? jag går i 9an nu, och ska alltså börja fundera på vilket gymnasium jag ska välj...
0 poäng 2010-08-27   Fanni Vart kan man kolla in poängsplanen? :)
1 Frisör 2010-01-20   Linnea Hur många poäng behöver man för att komma in på hantverk frisör?
3 Intagningspoäng 2009-09-02   maria Hej vad är intagningspoängen till Trollhättans Praktiska gymnasium? Jag vet att det är olika varje år, men vad var det nu under hösten 09?
2 frisörprogram? 2009-01-21   Linda hejsan! jag har hört att ni har frisör program ... stämmer det? Hur börjar man? när börjar man?
Sida:
1


Praktiska gymnasiet Trollhättan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin