Telge Djur och Natur gymnasium

Telge Djur och Natur gymnasium Telge är en fristående skola vilket innebär att alla elever i hela landet kan söka till skolan på lika villkor oavsett var du bor. Skolan öppande hösten 2008.

Telge Djur och Natur gymnasium har ett naturbruksprogram med fyra profiler: Hund, Häst, Sällskapsdjur/Djurpark och Naturturism. Djursjukvård ingår som en naturlig del i programmets tre förstnämnda profiler och fungerar som någon slags orienteringskurs för dig som funderar att vidareutbilda dig till djursjukvårdare, veterinär eller arbeta som djurvårdare eller har det som ett intresse.

Efter tre år på Häst, Hund, Sällskapsdjur/Djurparksprofilen blir du färdig Djurvårdare. En djurvårdare ansvarar för att djuren får sin dagliga skötsel och kontrollerar deras hälsa för att förebygga olika former av sjukdomar.

Arbete med djur kräver att man arbetar i smågrupper vilket också kommer att vara ett stående inslag i skolans arbetssätt.

Telge Djur och Natur gymnasium kommer att utveckla och bygga upp en egen djuravdelning för mindre sällskapsdjur under första året där eleverna ska lära sig att arbeta praktiskt.

Telge Djur och Natur gymnasium kan stoltsera med att ha mångårig erfarenhet av att bedriva ett naturbruksgymnasium. En av grundarna av och tidigare rektor på Djurgymnasiet i Stockholm, kommer tillsammans med duktiga lärare och medarbetare att upprepa framgången. Denna gång centralt i Södertälje.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Telge Djur och Natur gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 hej hopp 2009-03-28   Jenny Hej, jag heter Jenny Ovsiannikov. Jag undrar om jag som kommer ifrån Sigtuna kommun kan söka erat gymnasium och om det finns möjlighet till boende? Finns det inackorderingsbidrag som kan täcka...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Telge Djur och Natur gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information