Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Svalöfs gymnasium

Välkommen till Svalöfs gymnasium!

Vill du ha en annan studiemiljö än klassrum? På Svalöfs gymnasium har vi egna djurstallar, verkstäder, körbanor, 300 hektar odlingsmark, drygt 70 olika djurarter och veterinärklinik. Varje år utbildas varje år cirka 700 gymnasieelever och vuxenstuderande. På gymnasiet finns yrkesförberedande program och lärlingsprogram som båda ger grundläggande behörighet till studier på högskola. Till profilen Tävlingstekniker har vi riksintag.

Skolan erbjuder Naturbruksprogram med inriktningarna lantbruk och djurvård med flera olika yrkesutgångar. Det finns Fordons- och transportprogram med inriktningarna personbil och transport och skolan har riksintag på profilen tävlingsteknik. Skolan erbjuder sammanlagt fyra nationella program och fyra introduktionsprogram.

För den som vill komma ut i arbetslivet så snabbt som möjligt kan Svalöfs gymnasium också erbjuda två yrkesprogram att gå som lärling;  el- och energiprogrammet med inriktning elteknik, samt  naturbruksprogrammet med inriktning hästhållning.

Svalöfs gymnasiums vision är "Lärande på riktigt". Visionen genomsyrar hela skolans arbetssätt. Vi har en tydlig struktur och organisation där eleverna arbetar i arbetslag, nära sina lärare. Allt lärande sker med en tydlig förankring i arbetslivet och i elevernas egen verklighet. Skolan har förutom verkstäder och stallar, även de maskiner och fordon som krävs för att ge de bästa förutsättningarna till en bra utbildning på våra olika program.

I skolans matsal serveras produkter från skolans eget lantbruk som till exempel ägg, mjölk och ibland även kött. Övrig mat tillagas i huvudsak av svenska råvaror, så långt som möjligt närproducerade, i skolans eget kök.

Ungefär 110 av eleverna bor på skolans elevboende.

Läs gärna något av reportagen om våra utbildningar på vår hemsida.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Svalöfs gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Internat 2013-10-09   Elvira Fagerholm Hej! Jag undrar lite vart de olika internatet ligger?
0 Hund på gymnasiet 2013-10-05   emma Hej, jag har lite frågor angående gymnasiet. Hur går det till om man tar med sig hund, får den vara i rummet på internatet under tiden man är i skolan? Har man möjlighet att rasta den på lunch...
1 Djurvård 2011-01-26   Emma Johansson HejsanJag har lite frågor om ert program med inriktning djursjukvård men också med naturbruk nv.Min stora dröm är att joba med djur och vill bli aktoriserad djursju...
2 Djurskötare 2010-12-24   Emma Johansson HejJag är intresserad av ert gymnasium men inriktning djurvård. Jag har bara en fråga:På hur lång tid kan man bli aktoriserad djurvårdare? Jag menar om man m...
2 Intagningspoäng 2010-05-05   Sofie ahlström Hej jag undrar vad inyagningapoängen är för att komma in på Svalöv gymasium. Sen kan man läsa till delfinskötare...?
0 Intagningspoäng 2010-05-05   Sofie ahlström Hej jag undrar vad inyagningapoängen är för att komma in på Svalöv gymasium. Sen kan man läsa till delfinskötare...?
Visar 1-6 av 6 inlägg


Svalöfs gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information