Stockholms Internationella Restaurangskola

Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Morgondagens Mästare

Internationella Hotell- och Restaurangskolan erbjuder gymnasieutbildningar inom restaurang och servering, bageri och konditori samt hotell och turism. Efter en utbildning hos oss är du väl förberedd för en karriär inom din bransch.

Passion och kreativitet

På Internationella Hotell- och Restaurangskolan får du sätta in din kunskap i ett sammanhang så du förstår helheten. Därför präglas undervisningen av en varierad och omväxlande pedagogik där passion och kreativitet är viktiga drivkrafter.

Campus Södermalm

Vår skola finns på Campus Södermalm! Ett nytt och modernt skolcampus med stora ytor och bra studiemiljö. I lokalerna har vi de bästa förutsättningarna för dig att testa dina färdigheter och utvecklas i ett nytt kök och restaurang, nytt bageri och nya hotellmiljöer. 

Praktik utomlands

Är du intresserad av att göra praktik utomlands har du möjlighet att söka till attraktiva platser ute i Europa. I Sverige gör eleverna sin praktik på landets främsta restauranger och krogar. Branschen vill ha engagerade och passionerade elever och det hittar man här!

Internationella Hotell- och Restaurangskolan ger dig:

  • Samarbete med svensk och internationell restaurangnäring.
  • Samverkan med högskolor och näringsliv.
  • Resor och utbyten med skolor i Europa. Alla kan söka. Urvalskriterierna är god närvaro, godkända betyg, din motivation och goda referenser.
  • Cambridge First Certificate in English – världens mest kända certifiering i det engelska språket. Skolan betalar halva din provavgift och förbereder dig inför examen.
  • Möjlighet att söka internationella praktikplatser i åk 3. Skolans elever har gjort praktik bland annat i Italien, England, Spanien och i Norge, bla på Hurtigrutten.
  • Praktik på Stockholms bästa restauranger.

Läs mer på skolans hemsida!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Utbytet 2013-06-09   G.S. Hej! Jag undrar om de internationella praktikplatserna i åk 3. Hur fungerar det och hur länge kommer praktiken att vara? Hur är det med kostnaderna och det, och skulle ni kunna berätta lite k...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Internationella Hotell- och Restaurangskolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information