Scengymnasiet

Scengymnasiet S:t Erik är en estetisk gymnasieskola på Kungsholmen i StockholmScengymnasiet S:t Erik 

Scengymnasiet S:t Erik ligger centralt på Kungsholmen mitt i Stockholm. Skolan är en kommunal gymnasieskola med inriktning på berättande, scenkonst och produktion och har ett unikt samarbete med Stockholms stadsteater. Fastän skolan är estetiskt inriktad så är den också studieförberedande och ger eleven möjlighet att senare läsa vidare på högskola. Skolan varvar de estetiska ämnena och de gymnasiegemensamma ämnena för att skapa en omväxlande och stimulerande studiemiljö.

S:t Erik jobbar dessutom aktivt med elevhälsovård för att alla elever skall må bra och utvecklas i positiv riktning.

För varje elevs individuella utveckling

Scengymnasiet S:t Erik jobbar efter övertygelsen att varje elev är unik och behöver utvecklas i sin individuella takt. Skolan vill ta tillvara på den kreativa kraft som finns i varje elev i tron att kreativt skapande utvecklar människor till självständiga individer med tillit till sin egen förmåga. Under studietiden kommer eleven få möjlighet att medverka i olika projekt och produktioner i samarbete med Stadsteatern, vilket kan skapa ett värdefullt kontaktnät inför framtiden. Eleverna får även möjlighet att se olika föreställningar på Stadsteatern. Scengymnasiet S:t Erik ger varje elev en chans att bli sedd.

Pröva dina färdigheter

Om du drömt om att sjunga, spela teater eller utveckla din musikalitet - ge Scengymnasiet S:t Erik en chans. Vare sig du vill hålla på med musik i någon form eller performance så är det här skolan för dig. Prova att lägga dina tre gymnasieår på att utveckla dina kreativa sidor och gå vidare i livet med den självkänsla som kreativiteten kan utveckla.

Från Skärholmen till Kungsholmen

Sedan hösten 2012 ligger Scengymnasiet på Kungsholmen och har gått samman med delar av det Estetiska programmet på S:t Eriks gymnasium. Tillsammans bildar man ett nytt starkt estetiskt program, som ger dig möjligheten att ta scenvägen till högskolan.

Utbildningar på Scengymnasiet S:t Erik

Skolan erbjuder fem olika utbildningar för dig som elev att söka. Du kan välja att läsa Estetiska programmet med inriktning Teater eller Musik. På inriktningen Musik finns det tre unika profiler att välja på:

  • Musik
  • Musikproduktion
  • Artist/Musikal
Du hittar information om alla de tre profilerna under rubriken Estetiska programmet, Musik.
Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Scengymnasiet S:t Erik

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Boende 2014-01-30   Karina Anderson Hej jag jag är 16 har gått på gymnasiet i dalarna nu när jag har flyttat så vill jag söka till en teater skola till nästa år 2014/2015 jag undrar om man har möjligheten att bo i ert skolan och...
0 Hur många tar ni in? 2009-05-14   Anonym Hej. Jag funderar på att söka till Artist nästa år. Jag undrar hur många ni tar in på den linjen, och hur det funkar med ansökningarna: Får alla komma och göra intagningsprov eller hänger det...
Visar 1-2 av 2 inlägg


Scengymnasiet S:t Erik
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information