Rytmus musikergymnasiet Göteborg

Rytmus musikgymnasium i Göteborg

Rytmus är en gymnasieskola i Göteborg fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara en av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Skolan strävar efter att erbjuda dig som elev en utbildning som är verklighetsförankrad och aktuell i såväl de estetiska som teoretiska ämnena. Flera av Rytmus Göteborgs lärare har vid sidan om sina läraruppdrag också professionella karriärer som bland annat kompositörer, skivproducenter, frilansmusiker, arrangörer m.m. vilket fungerar som en inspirationskälla för såväl elever, föräldrar som övrig personal.

Rytmus Göteborg har högkvalitativa undervisningslokaler som ligger på bekvämt promenadavstånd från Göteborgs centralstation och är mycket uppskattade av skolans elever. Många av skolans elever nämner också den karaktäristiska ”Rytmusandan” som finns på skolan, en miljö som ger trygghet och mod där lärare och elever tillsammans vågar och kan utvecklas att nå sina mål.

Högskolebehörig efter Rytmus
Det estetiska programmet är högskoleförberedande och till de flesta utbildningar räcker en grundläggande behörighet. Om du behöver fler kurser för särskild behörighet kan du lägga till dem på ditt individuella val. Du som tänker börja på Rytmus har gett dig själv möjligheten att odla ditt musikintresse samtidigt som du håller dörren öppen för alla möjliga studie- och yrkesbanor. Under dina tre år på Rytmus är du klasskamrat med framtidens musiker och artister men även framtidens jurister, journalister, brandmän och entreprenörer.

Läs mer på skolans hemsida!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Rytmus Göteborg

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Lite frågor angående Rytmus 2017-06-14   Zara Hej! Jag har några frågor angående intagningspoängen för att komma in på Rytmus Göteborg och annat. För att komma in på skolan, vad måste man ha för meritpoäng (2018)? Hur stor del är musikpro...
0 tjenna! 2011-09-01   emiliaziessow tjenna! jag är en tjej som älskar musik mest av allt och hade gärna velat söka till eran skola men då undrar jag vad de är för intagningspoäng:) mvh em...
1 Boende 2010-12-16   DN Finns det boende på skolan?
1 Hur ser uttagningen ut? 2009-05-25   Daniel Dorch, ytterbyskolan. Hej, jag heter daniel och undrar hur uttagningarna kommer se ut, hur dem är upplagda osv. vad kommer på teoriproven, vad är bra att tänka på osv. Mvh, framtida rytmuselev.
Visar 1-4 av 4 inlägg


Rytmus Göteborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information