Richard Steffengymnasiet

En kommunal gymnasieskola i Visby

Richard Steffengymnasiet finns i Visby och är en kommunal gymnasieskola. Skolan finns i en alldeles nybyggaa lokaler, som ger dig en härligt fräsch och ändamålsenlig arbetsmiljö.

Här kan du välja Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet eller Barn- och fritidsprogrammet.

Barn- och fritidsprogrammet har ett väl inarbetat samarbete med bl a skolor, daghem och fritidsanläggningar. För att din arbetsplatsförlagda utbildning (APU) ska hålla hög kvalitet utbildar skolan handledarna kontinuerligt .

Välj bland en rad olika inriktningar

Samhällsvetenskapsprogrammet är skolans största program. Ca 450 elever studerar på SP på Richard Steffengymnasiet. Du kan välja mellan inriktningarna Beteendevetenskap, Samhällsvetenskap och Medier information och kommunikation.

På Ekonomiprogrammet kan du inrikta dig mot Ekonomi eller Juridik. Barn- och fritidsprogrammet har inriktningarna Pedagogiskt arbete, Socialt arbete samt Fritid och hälsa.

Vill du ha en humanistisk utbildning finns två inriktningar inom det Humanistiska programmet (HU) att välja bland: språk eller kultur.

Genom välutbildade och behöriga lärare, ett rikt utbud av valbara kurser, god datortillgänglighet och ett fantastiskt bibliotek har du de bästa förutsättningar att rusta dig väl för framtida studier eller arbete.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Richard Steffengymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Om valet 2013-04-24   Mariam Chopuryan Hej! Jag heter Mariam , jag går i Solbergaskolan årskurs 9 och nu har vi chans att göra omval och jag vill veta hur många poäng behöver man för att komma in i humanistiska och samhällvetenskap...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Richard Steffengymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information