Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Realgymnasiet Gävle

Realgymnasiet - en praktisk skola mitt i Gävle!

Realgymnasiets hemtrevliga och studievänliga lokaler finns på Drottninggatan och Första Magasinsgatan i Gävle. Skolan öppnade 2008 och det går nu cirka 420 elever här. Många av eleverna tycker att skolan känns liten och trygg trots att det är en stor skola på orten.

Realgymnasiet Gävle erbjuder utbildningar inom Sällskapsdjur & Djursjukvård, Ridning, Trav, Hund, Natur och äventyr, Estet-Media, IT, Teknik, Stylist, Frisör&Barberare. Bredden av utbildningar gör att skolan är en plats med många olika elever under samma tak. Du kan läsa mer om utbildningarna genom att klicka dig in på respektive utbildning i listan längre ner på sidan.

Möjlighet att få högskolebehörighet på alla yrkesprogram

Som elev på Realgymnasiet Gävle har du möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet inom de ordinarie 2500 poängen. På så sätt kan du senare läsa vidare på högskola eller universitet. Det finns också olika kurspaket att välja bland om du vill uppnå en särskild behörighet.


Jobbar du på skolan och vill uppdatera informationen?

Ser du något i informationen om skolan som inte stämmer? Fyll i det här formuläret för att komma i kontakt med oss.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Realgymnasiet Gävle

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 APL utomland 2015-04-29   NoN Hej! Jag ska börjar gymnasiet i hösten! Vill veta om att får jag möjligheten att få apl i utomland, alltså i sydkorea om jag går i stylist linjen?
0 ämnen 2009-08-20   kicki vilka ämnen läser man på hästhållnings programmet?
Sida:
1


Realgymnasiet Gävle
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin