Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Önnestadsgymnasiet

Önnestadsgymnasiet – ett naturbruksgymnasium i Skåne

Önnestadsgymnasiet är skolan för dig med intresse för natur, skog, djur eller lantbruk, och som vill plugga naturbruk på riktigt. Med fem inriktningar och hela 11 yrkesutgångar erbjuder vi en utbildningsflora utöver det vanliga. Dessutom bedrivs våra studier i en av landets absolut modernaste gröna utbildningsanläggningar. Vår ambition är att fortsätta hålla en hög utbildningskvalité genom mindre klasser och engagerade lärare. Hos oss är gemenskap i fokus och vi-känslan genomsyrar hela verksamheten.

Praktik i Sverige eller utomlands

På naturbruksprogrammet varvas teori med praktik. Här ingår dessutom minst 15 veckors arbetsplatsförlagd praktik (APL) under de tre utbildningsåren på skolan. Möjligheten finns att lägga din praktik utomlands.

Innan du släpps ut på din första praktikperiod har du fått en gedigen utbildning i grunderna här hos oss. Vi har egna stallar, eget skoljordbruk och stora möjligheter till praktisk träning inom både skogsbruk, fiske- och vattenvård.

Lev livet på internat

Något som ytterligare utmärker Önnestadsgymnasiet är möjligheten att få bo på skolans internat. Som internatelev bor du tillsammans med jämnåriga elever, samtidigt som du har nära kontakt med personal, som finns till hands och tar hand om dig om det skulle behövas. Det är alltid någon personal som sover på skolan, vilket ger en trygghet för såväl elever, som personal och anhöriga. Boendet innebär en stor gemenskap och vänner för livet!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Önnestadsgymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Naturbruksgymnasie 2014-11-03   Hedvig Om man läser på naturbruksgymnasiet och vill läsa naturvetenskapliga ämnen, kan jag läsa tyska också?
1 Poäng 2009-10-20   Melinda Wennerberg Hej! Jag undrar hur mycket poäng man måste ha för att komma in Naturbrukspogrammet här i Önnestad. Jag undrar också vilka ämnen man ska vara bra på för att kunna bli veterinär. Tacksam för s...
Sida:
1


Önnestadsgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin