Naturvetargymnasiet

Täljegymnasiet i Södertälje

Täljegymnasiet förbereder dig för universitet och högskola

Är du en studiemotiverad elev som vill läsa en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter i framtiden? Är du inriktad på att läsa vidare på högskola eller universitet? Då är Täljegymnasiet i Södertälje ett bra val för dig. Här erbjuds du som elev en högkvalitativ utbildning som förbereder dig för vidare studier.

IB programmet, International Baccalaureate

Täljegymnasiet erbjuder IB-programmet, en utbildning som finns på mer än 3000 skolor i 139 länder. All undervisning på programmet sker på engelska och öppnar därmed vägen för vidare studier, inte bara i Sverige utan också i hela världen.

NIU, Nationella idrottsutbildningen

Du som är aktiv idrottare kan studera på Täljegymnasiet och samtidigt idrotta på elitnivå. Täljegymnasiet erbjuder idrottsutbildning i basketboll, fotboll, innebandy och ishockey. Träningsanläggningarna ligger centralt och elitsatsningarna sker i samarbete med Södertälje Basketklubb SBBK, Södermanlands Fotbollsklubb SF, Södertälje Sportklubb SSK och Sörmlands innebandyförbund. Målet är att du som elev ska få en bra utbildning både inom din idrott och i skolan.

LIU, Lokal idrottsutbildning

Från och med höstterminen 2018 erbjuder vi även LIU, Lokal idrottsutbildning. Idrotterna man kan söka är simning och volleyboll. Tala med din Studie-och yrkesvägledare för mer information.

Studera i anrika lokaler

Täljegymnasiet ligger i centrala Södertälje i en anrik byggnad, ett läroverk från 1910-talet. På skolan har du som elev tillgång till ett rikt och rymligt bibliotek, toppmoderna laborationssalar samt skolans trådlösa nätverk.

Erfarna lärare

Lärarna på Täljegymnasiet har lång erfarenhet och är väldigt ämneskunniga. Med deras engagemang och intresse hjälper de dig att nå dina uppsatta mål!

Globala frågor och kontakter

Globala frågor är något som Täljegymnasiet jobbat med länge och som de ständigt arbetar med att utveckla. Det arbetet har också lett till att skolan har mycket kontakter med andra länder, vilket kan visa sig i form av gästföreläsare eller internationella skolutbyten. Täljegymnasiet deltar också i ett EU finansierat internationella utbildningsprojekt genom Erasmus+, vars mål är att höja elevers kunskaps- och färdighetsnivåer, bidra till internationalisering och ökad undervisningskvalitet samt framväxten av ett europeiskt utbildningsområde, förstärka den internationella dimensionen och förbättra språkundervisning och språkinlärning. De skolor som ingår i projektet finns i Sverige, Italien, Polen, Finland, Storbritannien, Spanien och Tyskland. Det är upp till dig som elev och dina val att avgöra hur internationell din utbildning ska vara.

Studera främmande språk!

På Täljegymnasiet kan du läsa flera olika språk, engelska, arabiska, assyriska, franska, italienska, spanska, syrianska och tyska.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Täljegymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 International Baccalaureate 2015-01-18   Love Jag funderar att söka till IB, men som jag har förstått är söktrycket inte så stort och det går väldigt få elever i varje klass. Vad händer om bara 1-2 elever väljer ett visst ämne? Kommer man...
0 Arbetsmiljön och undervisningen 2009-11-20   Moe hur är arbetsmiljön? Är det lugnt och fokuserat på lektionerna? är lärarna välutbildade och duktiga? L,är de ut på ett effektivt sätt? hur är skolan för övrigt?
0 nv1 2008-11-29   george tja jag går i naturvetar och det är inte så lungt att plugga
Visar 1-3 av 3 inlägg


Täljegymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information