Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Internat - Forum

2011-01-31 19:29   rebecka

Jag undrar hur det är att bo på internatet. Är det bra mat?
Delar man rum? I så fall , får man välja rumskompisar?
Får man ha husdjur med sig?
Åker alla hem på helgen?


RE: Internat
2011-02-01 09:24   Karin Carlsson, informatör

Hej!

Det bästa sättet att bilda sig en uppfattning om skolan är att komma och besöka oss. Vi vísar gärna vår internat och du får möjlighet att träffa och prata med elever som bor hos oss. Generellt kan man säga att det är väldigt lärorikt att bo på skolan, många får vänner för livet och man gör mycket kul tillsammans på kvällarna. Men man får också lära sig att ta ansvar för sig själv och sina studier. Det finns fritidsledare på plats varje kväll och dom sover också på skolan. Läs gärna mer om vår fritidsverksamhet på vår hemsida www.naturbruk.nu/nuntorp. På vår skolblogg finns också en del att läsa om skolan, fritiden och utbildningen.

Vi lagar all mat på skolan i vårt kök och oftast brukar våra elever tycka det smakar bra, även om inte alla gillar all mat ;). Bor man på skolan så äter man alla måltider här i matsalen: frukost, lunch, middag och kvällsfika. Dessutom fikar all personal tillsammans på kl. 9 och kl 14.30.

Vi har både enkelrum och dubbelrum. I början får man vara beredd på att dela rum och visst går det bra att byta rum och dela med en kompis om man vill. Du kan tyvärr inte ta med dig djur till internatet.

Vi har en husmor som har hand om elevernas boende och som gör sitt bästa för att tiden på skolan ska bli så bra som möjligt!

Internatet är stängt på helgen och på alla lov. Alla elever börjar 12.20 på måndagarna och slutar vid 15-tiden på fredagar.

Ring eller maila gärna om du vill ha mer info eller boka ett besök. Vi har besöksdag för alla 9:or på fredag den 4 feb, men det går bra att boka ett eget besök.

Vänliga hälsningar
Karin Carlsson
Informatör


Naturbruksskolan Nuntorp
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information